Αρχική » Στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο μετά από λιποθυμικό επεισόδιο ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ειρηναίος

Στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο μετά από λιποθυμικό επεισόδιο ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ειρηναίος

από kivotos

Εσπευσμένα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ειρηναίος μετά από λιποθυμικό επεισόδιο που είχε κατά τη διάρκεια του πανηγυρικού Εσπερινού για τα Εισόδια της Θεοτόκου.

Μία αδιαθεσία με έντονη δυσφορία και ενόχληση που αισθάνθηκε ο Αρχιεπίσκοπος ενώ βρίσκονταν στον Εσπερινό στον Ιερό Ναό Παναγίας στα Αλάτσατα ενόψει της αυριανής γιορτής των Εισοδίων της Θεοτόκου, οδήγησε σε λιποθυμικό επεισόδιο, με αποτέλεσμα οι παριστάμενοι ιερείς και πιστοί να σπεύσουν να προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες.

Ο Αρχιεπίσκοπος έχοντας επανακτήσει τις αισθήσεις του κατά τη μεταφορά του από το Ναό της Παναγίας της Αλατσατιάνης στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο με ασθενοφόρο, είπε στο γιατρό υπηρεσίας ότι το τελευταίο διάστημα είχε έντονα τα σημάδια της κούρασης εξαιτίας του προγράμματός του που ήταν ιδιαίτερα βαρύ και της πολύωρης καθημερινά ορθοστασίας.

Κατά τους γιατρούς η πρώτη κλινική εικόνα του Αρχιεπισκόπου φαίνεται να δείχνει ότι πέρασε ένα προλιποθυμικό επεισόδιο εξαιτίας της κόπωσης και με δεδομένο το ιατρικό του ιστορικό κρίθηκε αναγκαίο να γίνουν κάποιες περαιτέρω εξετάσεις.

Πάντως καθαρές ήταν οι απαντήσεις και της αξονικής τομογραφίας στην οποία υποβλήθηκε. Η υγεία του δεν εμπνέει καμία ανησυχία, ωστόσο για καθαρά προληπτικούς λόγους κρίθηκε επιβεβλημένο απόψε να παραμείνει νοσηλεύομενος στην Παθολογική κλινική του Βενιζελείου για ένα βράδυ.

Στο νοσοκομείο βρέθηκε και ο Διοικητής του κ. Τασσόπουλος προκειμένου να ενημερωθεί για την πορεία της υγείας του Αρχιεπισκόπου.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Αρχιεπίσκοπος έχοντας συνέλθει πλήρως προχωρά στις εξετάσεις που χρειάζεται να γίνουν αυτοεξυπηρετούμενος και περπατώντας από το αναγκαίο τμήμα στο άλλο σκορπίζοντας χαμόγελα σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό αλλά και ασθενείς που ανησυχώντας για την υγεία του θέλησαν να μάθουν τί συμβαίνει.

Ακόμη και ιερείς που με έκδηλη ανησυχία είχαν αρχίσει να συγκεντρώνονται στο Βενιζέλειο με το που πληροφορήθηκαν ότι πρόκειται για ένα προλιποθυμικό επεισόδιο χωρίς περαιτέρω ως φαίνεται επιπτώσεις άρχισαν να αποχωρούν με έκδηλη ικανοποίηση.

Ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ειρηναίος πληροφορίες θεωρώντας ότι η μικρή περιπέτεια της υγείας του έχει τερματιστεί εκδηλώνει ήδη την επιθυμία να χοροστατήσει αύριο στην Δοξολογία για τα Εισόδια της Θεοτόκου. Ωστόσο, όλα θα εξαρτηθούν με την ολοκλήρωση του κύκλου εξετάσεων από το τί θα συστήσουν οι γιατροί του Βενιζελείου.

 


Πηγή: http://www.neakriti.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ