Αρχική » Με τους κατοίκους της Κιμώλου γιόρτασε τα Εισόδια της Θεοτόκου ο Μητροπολίτης Σύρου

Με τους κατοίκους της Κιμώλου γιόρτασε τα Εισόδια της Θεοτόκου ο Μητροπολίτης Σύρου

από kivotos

Σε μια γεμάτη Εκκλησία ιερούργησε στις 21 Νοεμβρίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β΄ στον Ιερό Ναό της Οδηγητρίας Κιμώλου, με τη συμμετοχή εκπαιδευτικων και μαθητών ολων των Βαθμίδων της Κιμώλου, του Δημάρχου και Μελών του Δημοτικού Συμβουλίου Κιμώλου, και της Πολιτευτού Κυκλάδων κας Αικ. Μονογιου.

Ο Σεβασμιώτατος στην ομιλία του αναφέρθηκε στην εσωτερική καθαρότητα του ανθρώπου, ως Ναού του ενοικούντος εις αυτόν του Αγίου Πνεύματος και προέτρεψε τα παιδιά, που συνηύχοντο, στις δύσκολες στιγμές της ζωής τους και στις στιγμές της εσωτερικής ανησυχίας και των ακροβατισμών να στρέφουν τη σκέψη τους προς την Παναγία και να παίρνουν δύναμη από τη ζωή και το παράδειγμά της, για να ορθοδρομούν και να αποφεύγουν τις παγίδες και τους κινδύνους των ολισθήσεων.

Ευχαρίστησε όλους τους Κιμωλίους για την παρουσία τους και ιδιαιτέρως τον Εφημέριο του Ναού, Πρωτοπρ. Δημήτριο Βεντούρη, τον οποίο συνεχάρη για την αρίστη διακονία του και γιά την ευπρέπεια και ευκοσμία του Ναού, τον οποίο χαρακτήρισε περίζηλο μεταξύ των Ναών της Μητροπόλεως, και του ευχήθηκε πολυχρόνιο διακονία, καθώς και τους Επιτρόπους και τους διακονητές του Ναού. Και συνεχάρη τους Κιμώλιους για την τήρηση του τοπικού εθίμου της μεταφοράς της αγίας εικόνος από το Ναό στα σπίτια τους, το απόγευμα της ημέρας.

Ανεμνήσθη επίσης, του αειμνήστου Προκατόχου του, Μητροπολίτου Σύρου Δωροθέου Α΄(Στέκα), ο οποίος το 1965 χειροτονήθηκε στις 21 Νοεμβρίου στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Ερμουπόλεως Μητροπολίτης, ως και του προ ημερών εκδημήσαντος Πρωτοπρ. Δημητρίου Ράμφου, επί εξηκονταετία και πλέον διακονήσαντος ιερατικώς την Κίμωλο και παρεκάλεσε τους πιστούς να εύχονται να βρίσκονται αιωνια στη μνήμη του Θεού.

 Ακολούθως, μετέβη στο Κοιμητήριο και τέλεσε τρισάγιο επί του τάφου του αοιδίμου Πρωτοπρ. Δημ. Ράμφου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ