Σκηνές βγαλμένες από τους χειρότερους εφιάλτες της Γαλλίας τα τελευταία χρόνια, με θύμα μια γυναίκα, εκτυλίχθηκαν το βράδυ της Πέμπτης σε οίκο ευγηρίας ιεραποστόλων στο Μονπελιέ.

Πιο συγκεκριμένα, ένας μασκοφόρος άνδρας εισέβαλε στον οίκο ευγηρίας λίγο μετά τις 21:30 κρατώντας στα χέρια του ένα μαχαίρι και μια καραμπίνα. Ο άγνωστος άνδρας κράτησε ομήρους περίπου 60 ηλικιωμένους, με την αστυνομία να κινητοποιείται άμεσα και να περικυκλώνει το κτίριο, καταφέρνοντας να απελευθερώσει τους ομήρους, χωρίς ωστόσο να καταφέρνει να συλλάβει τον δράστη.

Μετά την ολοκλήρωση της επιχείρησης, οι άνδρες της αστυνομίας -οι οποίοι δεν έχουν καταλήξει ακόμα αν πρόκειται για τρομοκρατική επίθεση ή όχι- εντόπισαν το άψυχο κορμί μιας γυναίκας, το οποίο έφερε τρεις μαχαιριές.

«Μια γυναίκα που κατοικούσε στο κτίριο δολοφονήθηκε. Οι δυνάμεις ασφαλείας έχουν εκκενώσει το κτίριο, και οι κάτοικοί του είναι ασφαλείς και καλά στην υγεία τους», δήλωσε τοπικός αξιωματούχος στο πρακτορείο Reuters, προσθέτοντας ότι η έρευνα του χώρου είχε ολοκληρωθεί.

Τις τελευταίες ώρες, περισσότεροι από 100 άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας με τη συνδρομή ελικοπτέρου αλλά και σκυλιών της αστυνομίας «χτενίζουν» μια αρκετά μεγάλη περίμετρο στο χωριό Μονφεριέ Σιρ Λεζ κοντά στο Μονπελιέ αναζητώντας τον άνδρα που σκότωσε την ηλικιωμένη γυναίκα. 

Η υπάλληλος που έκανε το τηλεφώνημα στην αστυνομία δεν είχε τραυματιστεί σοβαρά ενώ εκτός κινδύνου βρίσκονται όλοι οι υπόλοιποι ένοικοι του κτιρίου.

Να σημειωθεί συγκεκριμένη δομή φέρει την ονομασία «Green Oaks» και διαμένουν σε αυτή συνταξιούχοι ιερείς και καλόγριες που έχουν υπηρετήσει στην Αφρική.