Αρχική » Κοινωνικό συσσίτιο εγκαινιάστηκε στην Μητρόπολη Πατρών

Κοινωνικό συσσίτιο εγκαινιάστηκε στην Μητρόπολη Πατρών

από kivotos

Μέ λαμπρότητα έγιναν την Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2016 τα εγκαίνια της νέας Φιλανθρωπικής δράσεως της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών, στο κοινωνικό Συσσίτιο «Άρτος Αγάπης»,  στην οδό Φιλοποίμενος 27, στην Πάτρα.

Τά εγκαίνια τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος, συμπαραστατούμενος υπό τού Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κερνίτσης κ. Χρυσάνθου, με την συμμετοχή πολλών Ιερέων της Ιεράς Μητροπόλεως και πλήθους λαού.

Ο Σεβασμιώτατος στην ομιλία του αναφέρθηκε στην πνευματική διάσταση της αγάπης δανειζόμενος λόγους των αγίων πατέρων της Εκκλησίας, ενώ επεσήμανε ότι το έργο αυτό της Μητροπόλεως, υλοποιήθηκε με τα χρήματα πού ο ίδιος ο Λαός προσέφερε και προσφέρει στην Εκκλησία λέγοντας χαρακτηριστικά: «… ότι την προσφορά τού Λαού την αντιπροσφέρομε στό Λαό»  και συνέχισε «… ότι η προσφορά αυτή απευθύνεται σε κάθε άνθρωπο πού αντιμετωπίζει προβλήματα, ανεξαρτήτου καταγωγής κ.λπ», ενώ ευχαρίστησε από καρδίας όλους όσοι συνείργησαν για να περατωθεί το έργο αυτό της αγάπης.

Στο ισόγειο τού κτηρίου θά στεγαστεί κεντρική δομή των συσσιτίων της Ιεράς Μητροπόλεως και στους άλλους τρείς ορόφους η φοιτητική εστία.

Στα εγκαίνια παρέστησαν ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος κ. Απόστολος Κατσιφάρας, οι Βουλευτές κ. Νικόλαος Νικολόπουλος και κ. Ανδρέας Κατσανιώτης, η Δημοτική Σύμβουλος κ. Βίβιαν Σαμούρη, ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αχαΐας κ. Νικόλαος Ρουμελιώτης και Εκπρόσωποι Αρχών και Φορέων.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ