Αρχική » Το Κυπριακό δεν έχει λύση, λέει ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου

Το Κυπριακό δεν έχει λύση, λέει ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου

από kivotos

«Επειδή τις κατά καιρούς συνομιλίες τις διεξάγουν πολιτικοί, έχουν κατά νου και την πολιτική καριέρα τους. Γι’ αυτό, βλέπω με πολύ επιείκεια τις ενέργειες τους και τους δικαιολογώ».

Αυτά ανέφερε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου σε χαιρετισμό του στην εκδήλωση για τις εξελίξεις στο Κυπριακό, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στην Πάφο. “Ήμουν πάντοτε ήσυχος ότι το Κυπριακό δεν έχει λύση, τόνισε και σε κάθε αδιέξοδό μας δίδεται η ευκαιρία να αρχίζουμε από μηδενική βάση, αν και πάν τα θα ροκανίζουν το χρόνο γιατί δε θέλει ούτε η μια αλλά ούτε η άλλη πλευρά να χρεωθεί το βάρος της αποτυχίας”.

Ο Κύπρου Χρυσόστομος έκανε λόγο για συνεχείς εκπτώσεις στο Κυπριακό, τονίζοντας ότι αυτό ήδη έχει καταβαραθρωθεί απέναντι σε μια Τουρκία η οποία θέλει τα πάντα.

«Προτού αναλάβει Πρόεδρος της δημοκρατίας ο κ. Αναστασιάδης του είχα κάνει κάποια εισήγηση και ότι τα έξοδα θα τα πλήρωνε η εκκλησία να μην σκεφτεί περί εξόδων», είπε. «Του ετόνισα ότι θα διαλέγεται με τους σοφούς της Άγκυρας που συμβουλεύουν τον εκάστοτε Υπουργό των Εξωτερικών και θα τον χτυπούν σαν χταπόδι, χωρίς να μπορεί να αντιμετωπίσει τις καταστάσεις που θα δημιουργηθούν. Δεν μας άκουσε δυστυχώς».

Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου ανέφερε ότι ποτέ δεν πίστεψε ότι θα εξευρεθεί λύση στο Κυπριακό αφού η Τουρκία όπως είπε θέλει τα πάντα και ήταν σχεδόν σίγουρος ότι οι συνομιλίες θα καταλήξουν σε αδιέξοδο.

Μιλώντας στην ίδια εκδήλωση ο Μητροπολίτης Πάφου Γεώργιος, εξέφρασε την άποψη ότι θα πρέπει να θεωρήσουμε πως με το ναυάγιο των συνομιλιών φτάσαμε στο τέρμα αυτής της διαδικασίας και θα πρέπει να προχωρήσουμε σε μια επανατοποθετηση του προβλήματος μας ως προβλήματος εισβολής και κατοχής.


Πηγή: http://www.philenews.com

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ