Την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2016 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος ιερούργησε στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Ανδρέα Μανδουκίου.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος επεσήμανε ότι τα ασίγητα στόματα των Αποστόλων, μάς διακηρύσσουν στο διάβα των αιώνων την Σταυροαναστάσιμη μαρτυρία της Εκκλησίας μας, καθότι εκείνοι είδαν και βίωσαν το απολυτρωτικό έργο του Υιού και Λόγου του Θεού επί της γης, για τη σωτηρία του σύμπαντος κόσμου.

Επιπλέον ο κ. Νεκτάριος σημείωσε ότι ο Κύριός μας κάλεσε πρώτον στη χορεία των Μαθητών Του, τον Άνδρέα, αδελφό  του Αποστόλου Πέτρου, λέγοντάς του “ έρχου και ίδε “. Ο Απόστολος Ανδρέας κήρυξε και εβάπτισε  στην Αχαϊα, στη Θεσσαλία, στη  Μακεδονία, φθάνοντας εως τα παράλια της Μαύρης θάλασσας. Συγκεκριμένα στην Πάτρα έχτισε ναό και εβάπτισε τη γυναίκα και τον αδελφό του κυριάρχου. Έναντι τούτου  ο Απόστολος Ανδρέας καταδικάστηκε σε σταυρικό θάνατο. Το μαρτύριό του είναι  το κήρυγμα της αληθείας και της Πίστεως στην οικουμένη.

Ιδιαίτερα στη σημερινή εποχή, συνέχισε ο Σεβασμιώτατος, όπου οι άνθρωποι αρκούμενοι στην υλική ευμάρεια θεωρούν την πίστη στο Θεό ως αναχρονιστική πράξη, έρχεται ο Απόστολος Ανδρέας να μας αφυπνίσει και να μας καταδείξει την παρουσία του Τριαδικού Θεού και την κλήση που μας απευθύνει ο Χριστός μας.

Κλείνοντας ο κ. Νεκτάριος ζήτησε από τους πιστούς να οπλιστούν με πίστη και αγάπη στον Κύριό μας τον Ιησού Χριστό.