Αρχική » Αντίγραφο της Εικόνας του Αποστόλου Ανδρέα σε Μοσχοβίτικο ίδρυμα

Αντίγραφο της Εικόνας του Αποστόλου Ανδρέα σε Μοσχοβίτικο ίδρυμα

από kivotos

Κατόπιν αιτήματος και παραγγελίας τού Ιδρύματος « Άγιος Απόστολος Ανδρέας» της Μόσχας και ύστερα από ευλογία τού Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ. Χρυσοστομου, οι Μοναχές της Ιεράς Μονής Αγίου Νικολάου Μπάλα Πατρών, αγιογράφησαν με προσευχή και νηστεία την ιερά Εικόνα τού Αγίου Αποστολου Ανδρέου, πιστό αντίγραφο της Εικόνος τού Πρωτοκλήτου πού φυλάσσεται στο Νέο Ιερό Ναό του, στην Πάτρα.

Η εικόνα παρουσιάζει στο κέντρο τον Απόστολο Ανδρέα ένθρονο και γύρω από την πανσεβάσμια μορφή του, σκηνές από την ζωή του, την διδασκαλία του και το μαρτύριό του.

 Τό πρωτότυπο της εικόνος έχει ιστορηθεί από τον Ιερομόναχο Μακάριο από την Γαλάτιστα της Μακεδονίας, τό έτος 1846 και είναι προσφορά στον Ιερό Ναό, των αυταδέλφων Γεωργίου και Νικολάου Κώνστα Τζώρτζη εκ Μακρινίτζης, όπως αναγράφεται στην αφιερωματική επιγραφή.

Την εικόνα παρέλαβε ο Πρόεδρος τού Ιδρύματος « Άγιος Απόστολος Ανδρέας» της Μόσχας και μέλη του Ιδρύματος ως και οι υπεύθυνοι τού γραφείου τού Ιδρύματος στην Ελλάδα, το απόγευμα της 30ης Νοεμβρίου 2016, ημέρα της μνήμης τού  Αγίου Αποστόλου Ανδρέου.

Στο Καθολικό της Μονής τελέσθηκε Δέηση υπό τού Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ. Χρυσοστομου, ο οποίος και μίλησε κατάλληλα. Εν συνεχεία προσφέρθηκε κέρασμα στο αρχονταρίκι της Μονής, όπου απηύθυνε χαιρετισμό η Ηγουμένη Μαριάμ και αντιφώνησε ο Πρόεδρος τού Ιδρύματος.

 Η εικόνα με λιτανευτική πομπή μετεφέρθη έως και τα πρόπυλα της Μονής, όπου παρεδόθη στα μέλη τού Ιδρύματος, για νά μεταφερθεί στη πρωτεύουσα της  Ρωσίας Μόσχα και νά προσκυνείται από τούς εκεί αδελφούς μας.

Ο Σεβασμιώτατος τόνισε ότι η ιερά αυτή εικόνα θα είναι ένας ακόμη πνευματικός σύνδεσμος της Αποστολικής πόλεως των Πατρών και της Ορθοδόξου Ελλάδος γενικότερα, με την ομόδοξη χώρα της Ρωσίας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ