Αρχική » Πολυαρχιερατικό συλλείτουργο στον Πειραιά για την εορτή του Μητροπολίτη κ. Σεραφείμ

Πολυαρχιερατικό συλλείτουργο στον Πειραιά για την εορτή του Μητροπολίτη κ. Σεραφείμ

από kivotos

Του Αθανασίου Τζάνη

 

Με την προσήκουσα λαμπρότητα εορτάστηκε την Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2016 στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίας Τριάδος Πειραιώς η μνήμη του Αγίου Ιερομάρτυρος Σεραφείμ επισκόπου Φαναρίου και Νεοχωρίου του θαυματουργού, ημέρα κατά την οποία άγει τα  ονομαστήρια του ο Σεπτός Ποιμενάρχης κ.κ. Σεραφείμ.

Το εσπέρας του Σαββάτου 3 Νοεμβρίου, παραμονή της εορτής τελέσθηκε στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Πειραιώς ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Μητροπολίτου Καισαριανής Δανιήλ και συγχοροστατούντων των Σεβασμιωτάτον Μητροπολιτών Κορωνείας κ. Παντελεήμων, Ηλίου κ. Αθηναγόρα, Κηφισίας κ. Κυρίλλου, Διαυλείας κ. Αλεξίου, Κίτρους κ. Γεωργίου, του άγοντος τα Ονομαστήρια Σεβ. Μητροπολίτου Πειραιώς κ. Σεραφείμ και τον Θεοφιλέστατον Επίσκοπον Μοζαμβίκης κ. Χρυσοστόμου και  Μεθώνης κ. Κλήμη.

Την Αγιώνυμον ημέρα της Εορτής, στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίας Τριάδος Πειραιώς τελέσθηκε Πανηγυρικό Αρχιερατικό Συλλείτουργο, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νικαίας κ. Αλέξιου, και συλλειτουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Κορωνείας κ. Παντελεήμων, Ζιχνών και Νευροκοπίου κ. Ιεροθέου, Κορίνθου κ. Διονυσίου, Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ, Πειραιώς και Φαλήρου κ. Σεραφείμ και τον Θεοφιλέστατον Επίσκοπον Μοζαμβίκης κ. Χρυσοστόμου, Σαλώνων κ. Αντωνίου και Νεοχωρίου κ. Παύλου.

Ο Μητροπολίτης Μεγάρων κ. Κωνσταντίνος και ο Επίσκοπος Μπραζαβίλ και Γκαμπόν κ. Παντελεήμων παρέστησαν συμπροσευχόμενοι στο Ιερό Βήμα.

Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας μεταξύ πλήθος χριστιανών που προσήλθε από διάφορες περιοχές της Μητροπολιτικής Περιφέρειας για να ευχηθεί τον εορτάζοντα Μητροπολίτη κ. Σεραφείμ παρέστη ο Δήμαρχος Πειραιώς κ. Ιωάννης Μώραλης και ο γραμματέας Θρησκευμάτων κ. Καλαντζής.

 


Πηγή: http://poimin.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ