Με την παρουσία του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ.Προκόπη Παυλόπουλου, εορτάστηκε φέτος η Ιερά Μνήμη του προστάτη των ναυτικών Αγίου Νικολάου, Επισκόπου Μύρων της Λυκίας, στο πρώτο λιμάνι της χώρας.

Στον Πανηγυρίζοντα ομόνυμο Ιερό Ναό της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς, την Τρίτη 6 Δεκεμβρίου, τελέστηκε δισαρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θηβών και Λεβαδείας κ.κ.Γεωργίου και συνιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς κ.κ.Σεραφείμ.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας μετέβησαν στην Σχολή Ναυτικών Δοκίμων για την Επίσημη Δοξολογία της εορτής του Προστάτου του Πολεμικού Ναυτικού, Αγίου Νικολάου.

Με Μεγαλοπρέπεια πραγματοποιήθηκε η λιτανεία της Ιεράς Εικόνος του Αγίου Νικολάου στο πρώτο λιμάνι της χώρας. Στην λιτανεία συμμετείχαν οι Μητροπολίτες Νικαίας κ.κ. Αλέξιος, Θηβών και Λεβαδείας κ.κ. Γεώργιος και Πειραιώς κ.κ. Σεραφείμ, ο ιερός κλήρος και οι πολιτικές και στρατιωτικές αρχές της πόλης.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ.κ. Σεραφείμ ευχαρίστησε τους Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτες για την συμμετοχή Τους στην Ιερά πανήγυρη του πολιούχου της ναυτοσύνης και προστάτου πάντων των ναυτιλλομένων και όλους όσοι συμμετείχαν, για την παρουσία Τους στη ναύδοχο πόλη του Πειραιά.