Στις 7 Δεκεμβρίου, ημέρα κατά την οποία τιμάται από την Αγία μας Εκκλησία, η μνήμη του Αγίου Αμβροσίου, Επισκόπου Μεδιολάνων, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης, χοροστάτησε του Όρθρου και προεξήρχε της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, στην Ιερά Μονή της Αγίας Τριάδος Πέντε Βρύσεων, πλαισιούμενος από Πατέρες της Μονής και Ιερείς της Μητροπόλεως Λαγκαδά.

Στην σύντομη προσλαλιά του ο Σεβασμιώτατος, ομίλησε περί της μορφής του τιμωμένου Αγίου Αμβροσίου, ο οποίος διεκρίθει ως Επίσκοπος ποιμαίνοντας κατά θαυμαστό τρόπο το ποίμνιο του, καθώς και περί της κηρυκτικής του ρητορείας, η οποία μέσα από το ελεγκτικό στοιχείο που την χαρακτήριζε, είχε ως μοναδικό σκοπό και στόχο, να οδηγεί στην σωτηρία και να οικοδομεί πνευματικά τις ψυχές, δημιουργώντας συνεχώς προϋποθέσεις μετανοίας.

Καταλήγοντας δεν παρέλειψε να ευχηθεί τα δέοντα στον εορτάζοντα τα ονομαστήρια του, Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδος Πέντε Βρύσεων, Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Αμβρόσιο Πουτούκη, ο οποίος εφέτος συμπληρώνει τριάντα έτη από τότε που εισήλθε εις τον Ιερό Κλήρο, προτρέποντας τον να συνεχίζει να επιτελεί το έργο του με αγάπη και αυταπάρνηση προς δόξαν Θεού και προς επ’ ωφελεία των ανθρώπων.