Αρχική » Ομιλία και παραινέσεις του Ηλείας Γερμανού προς τους μαθητές

Ομιλία και παραινέσεις του Ηλείας Γερμανού προς τους μαθητές

από kivotos

Την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2016 πραγματοποιήθηκε στο Καράτουλα του Δήμου Πύργου  η προγραμματισμένη Ιερατική Σύναξη της Ιεράς Μητροπόλεως Ηλείας, με την παρουσία του ιδίου του Μητροπολίτη κ. Γερμανού. Το παρών στην Θεία Λειτουργία, που τελέστηκε στον Ι.Ν. Αγίου Νικολάου, έδωσαν και οι μαθητές και οι μαθήτριες  του Δημοτικού, του Γυμνασίου και του Λυκείου Καράτουλα, μαζί με τους διευθυντές και τους εκπαιδευτικούς τους.

Στο πλαίσιο της Θείας Λειτουργίας ο Μητροπολίτης Γερμανός μίλησε προς τους μαθητές όλων των Σχολείων και τους παρότρυνε να δείχνουν ζήλο στις σπουδές τους, να προσπαθούν να αριστεύουν στα μαθήματα τους και να ακολουθούν τα μηνύματα του Ευαγγελίου, με σκοπό να φανούν χρήσιμοι για την οικογένεια και τον τόπο.

Ο αγώνας για Παιδεία, τόνισε, δεν τελειώνει ποτέ και κάθε άνθρωπος από την μικρή ηλικία οφείλει να αγωνιστεί για την μόρφωση του χαρακτήρα του. Παρουσίασε μάλιστα και το παράδειγμα των παρόντων ιερέων που ακόμα και τώρα μελετούν και διδάσκονται για να προσφέρουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στο λειτούργημα τους. Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας προσφέρθηκαν σε μαθητές και εκπαιδευτικούς παραδοσιακά νηστήσιμα γλυκά που είχαν ετοιμάσει οι γυναίκες της Ενορίας του Καράτουλα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ