Αρχική » Μαρωνείας Παντελεήμων: Καλώ τους μοναχικούς να κάνουμε μαζί αλλαγή χρόνου

Μαρωνείας Παντελεήμων: Καλώ τους μοναχικούς να κάνουμε μαζί αλλαγή χρόνου

από kivotos

Κάλεσμα προς όλους τους πιστούς, ιδιαίτερα αυτούς που φέτος την Πρωτοχρονιά θα είναι μόνοι τους, να βρεθούν στον Καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου για να γιορτάσουν μαζί την αλλαγή του έτους απευθύνει ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής Παντελεήμων.

Ο Μητροπολίτης είχε προ μηνών αποστείλει πρόσκληση στον καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Αγίου Παύλου του Αγίου Όρους, τον Αρχιμανδρίτη π. Παρθένιο, «έναν άνθρωπο που σας μιλάει με την σιωπή, το ήθος και τη ζωή του» όπως ανέφερε, ώστε τα τίμια δώρα που προσφέρθηκαν στο Χριστό από τους Μάγους και φυλάσσονται στο μοναστήρι του, να δώσει την ευλογία και να μεταφερθούν στην Μητρόπολη Μαρωνείας και Κομοτηνής.

«Αυτό το κάναμε γνωρίζοντας πως για να γίνει πραγματικότητα θα πάρει ένα βάθος χρόνου 2-3 χρόνια» σημείωσε, για να υπογραμμίσει πως τελικά με την πρόνοια του Θεού θα υποδεχτούν το απόγευμα στις 4 μ.μ. την Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου στα προπύλαια του Καθεδρικού Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου τα τίμια δώρα, που θα μείνουν στην τοπική εκκλησία μέχρι τις 3 Ιανουαρίου.

Όλες αυτές τις ημέρες θα τελούνται θείες λειτουργίες και αγρυπνίες, με τον Μητροπολίτη κ. Παντελεήμων να καλεί όλους τους ανθρώπους, ιδιαίτερα όσους αισθάνονται ότι είναι μόνοι τους και δεν έχουν πού να πάνε, στον Καθεδρικό Ναό όπου θα ξεκινήσει από τις 10.30 μ.μ. του Σαββάτου 31 Δεκεμβρίου ο όρθρος του Μεγάλου Βασιλείου και στις 12 θα πραγματοποιηθεί η δοξολογία και θα κόψουν την βασιλόπιτά τους εκεί, με τους παρευρισκόμενους και τους αγίους πατέρες από τη Μονή του Οσίου Παύλου.

«Όσοι δεν έχουν εκείνο το βράδυ πού να πάνε, θα τους περιμένω. Θα είμαστε μαζί. Φέτος η εκκλησία θα είναι ανοιχτή και όλοι μαζί θα είμαστε σαν μια οικογένεια ώστε να μην αισθάνεται κανείς ποτέ μόνος του» σημείωσε, τονίζοντας πως μπορεί όλοι δίπλα μας να έχουμε το Χριστό, επειδή όμως είμαστε και άνθρωποι και θέλουμε και την ανθρώπινη παρηγοριά, θα είμαστε εκεί για να υποδεχτούμε με ένα διαφορετικό τρόπο τον καινούριο χρόνο.

 


Πηγή: http://www.paratiritis-news.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ