Την Τετάρτη 21  Δεκεμβρίου 2016 το απόγευμα, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γλυφάδας, Ελληνικού, Βούλας, Βουλιαγμένης και Βάρης κ. Παύλος, συνοδευόμενος από τον Πρωτοπρεσβύτερο π. Κωνσταντίνο Μαλτέζο, Εφημέριο του Ι. Ν. Αγίου Παντελεήμονος «Ασκληπιείου Νοσοκομείου», τον Διάκονο π. Νικόλαο Ταχλιαμπούρη  και  μία ομάδα εθελοντριών και εθελοντών, πραγματοποίησε, όπως πράττει κάθε χρόνο, ποιμαντική επίσκεψη στο Γενικό Νοσοκομείο Ασκληπιείο Βούλας, ενόψει των Εορτών του Αγίου Δωδεκαημέρου.

Ο Σεβασμιώτατος επισκέφθηκε όλα τα τμήματα του Νοσοκομείου,  μέχρι και τους χώρους των χειρουργείων, μοιράζοντας Χριστουγεννιάτικα δώρα, (εικονάκια, δέματα με ευλογίες και γλυκίσματα), σε όλους τους ασθενείς, στο ιατρικό, νοσηλευτικό και βοηθητικό προσωπικό, καθώς και στους συνοδούς των ασθενών.

Σε όλους τους θαλάμους και τα τμήματα, οι εθελόντριες και οι εθελοντές έψαλναν Χριστουγεννιάτικους ύμνους και κάλαντα, ενώ ο Σεβασμιώτατος συνομιλούσε με τους ασθενείς, ενημερωνόταν για την κατάσταση της υγείας τους και τους ευχόταν ταχεία ανάρρωση.

Σε πολλές περιπτώσεις ο Ποιμενάρχης, συνιστούσε να έχουν οι ασθενείς, αλλά και οι συνοδοί τους, πίστη στο Θεό, κουράγιο και αντοχή στη δοκιμασία τους και εμπιστοσύνη και υπακοή στους γιατρούς και τους νοσηλευτές.

Όπου ο Σεβασμιώτατος συναντούσε το εφημερεύων ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου, εξέφραζε εγκάρδια τις ευχαριστίες του για την προσφορά τους στους νοσηλευομένους και ευχόταν να έχουν δύναμη στη δύσκολη και απαιτητική αποστολή τους καθώς επίσης να έχουν αυτοί και οι οικογένειές τους καλά και ευλογημένα Χριστούγεννα, με Χριστό.