Αρχική » Λαγκαδά Ιωάννης: Κοινός τόπος Εκκλησίας και κράτους το καλό του λαού

Λαγκαδά Ιωάννης: Κοινός τόπος Εκκλησίας και κράτους το καλό του λαού

από kivotos

Με τον Αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Σωκράτη Φάμελλο, είχε συνάντηση στην Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά, το πρωί της 4ης Ιανουαρίου 2017, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Ιωάννης.

Κατά την διάρκεια της συναντήσεως ο Σεβασμιώτατος είχε την ευκαιρία να παρουσίαση στον κ. υπουργό, ένα μέρος από το κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο που επιτελείται, καθώς επίσης και να του αναπτύξει τους προβληματισμούς για θέματα που αφορούν το περιβάλλον και την διάσωσή του από την μόλυνση που παρατηρείται σε διάφορες περιοχές της επαρχίας του Λαγκαδά, καθώς επίσης και να επισημάνει την άμεση ανάγκη μεταστροφής προς μία οδό βιωσίμου αναπτύξεως. 

Παράλληλα εξέφρασε την πρόθεση του για μία συνεργασία της τοπικής Εκκλησίας και της Πολιτείας, σε θέματα που αφορούν πρότυπες καλλιέργειες οι οποίες θα βοηθήσουν τους νέους γεωργούς, υπογραμμίζοντας χαρακτηριστικά, ότι Εκκλησία και Πολιτεία θα πρέπει να συνεργάζονται αρμονικά για το καλό του Ελληνικού Λαού, ο οποίος είναι ο «κοινός τόπος» των ενδιαφερόντων και της διακονίας.

Εν συνεχεία ο Μητροπολίτης Λαγκαδά μετέβει εις την κεντρική αίθουσα του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού της Αγίας Παρασκευής «Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός», όπου και διένειμε για δεύτερη φορά μέσα στην εορταστική αυτή περίοδο που διανύουμε, του Αγίου Δωδεκαημέρου τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης, σε αδελφούς που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα αλλά και προβλήματα διαβίωσης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ