Αρχική » Τους Τρεις Ιεράρχες τίμησε η νεολαία της Κομοτηνής

Τους Τρεις Ιεράρχες τίμησε η νεολαία της Κομοτηνής

από kivotos

Η Ιερά Μητρόπολις Μαρωνείας και Κομοτηνής σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Θεολόγων Νομού Ροδόπης,  με την ευκαιρία τού εορτασμού των Τριών Ιεραρχών, προστατών της Παιδείας, συνδιοργάνωσαν τό εσπέρας της Κυριακής, 29ης Ιανουαρίου 2017, πανηγυρική ομιλία στην αίθουσα τού  Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου με ομιλητή τόν Καθηγητή τού Τμήματος Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής τού Α.Π.Θ. κ. Ιωάννη Μπάκα, ο οποίος ανέπτυξε τό θέμα: «Οι Τρείς Ιεράρχες και το Ιεραποστολικό έργο στην εποχή τους».

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων ευχαρίστησε τον κ. Καθηγητή για την τιμητική παρουσία του και το εξαιρετικό θέμα πού ανέπτυξε και επεσήμανε την αξία τού εορτασμού των προστατών των γραμμάτων στις ήμερες μας.

Ακολούθησε από τούς μαθητές τού 1ου Γυμνασίου ανάγνωση κείμενων των μεγάλων Πατέρων της Εκκλησίας μας, ενώ από νέους των κατηχητικών τού Ιερού Ναού Αγίας Βαρβάρας Κομοτηνής παρουσιάστηκε σύντομο θεατρικό, ενώ στο τέλος αναπτύχθηκε γόνιμος διάλογος μεταξύ τού εισηγητού και των εκπαιδευτικών.

Την ημέρα της γιορτής, 30ήν Ιανουαρίου 2017, ετελέσθη Θεία Λειτουργία και εκκλησιασμός μαθητών και εκπαιδευτικών σε όλους τούς Ιερούς Ναούς της Ιεράς Μητροπόλεως. Επίκεντρο όμως τού εορτασμού υπήρξε ο Καθεδρικός Ναός Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Κομοτηνής, όπου ιερούργησε ο κ. Παντελεήμων. Πριν την απόλυση της Θείας Λειτουργίας εψάλη η ακολουθία της Αρτοκλασίας υπέρ φωτισμού και προόδου των νέων.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ