Στο Κέντρο Εκπαιδεύσεως Υλικού Πολέμου (ΚΕΥΠ) στη Λαμία μετέβη το πρωί της Παρασκευής 3 Φεβρουαρίου,  ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Νικόλαος μετά από πρόσκληση του  Διοικητού Ταξίαρχου Ελευθερίου Παπαδοπούλου, με σκοπό να μιλήσει και να απευθύνει πατρικές νουθεσίες  στους 400 και πλέον νεοσυλλέκτους Στρατιώτες της Α ΕΣΣΟ.

 Στο κέντρο Ψυχαγωγίας Μονάδος του Στρατοπέδου ο Αντισυνταγματάρχης κ. Δημοσθένης Χασολάνης προλόγισε τον Σεβασμιώτατο και συντόμως παρουσίασε στους οπλίτες το βιογραφικό του και το πολύπλευρο έργο της Ιεράς Μητροπόλεως.

Ακολούθως ο Ποιμενάρχης αφού ευχαρίστησε τον κ. Διοικητή για την πρόσκλησή του, μίλησε στους στρατιώτες εν όψει τους Τριωδίου, στο οποίο  συν Θεώ θα εισέλθουμε σε λίγες ημέρες, με θέμα «Τι είναι ο Θεός;». Λεπτομερώς ανέλυσε την παραβολή του Ασώτου υιού μέσω της οποίας με παραδείγματα ανέλυσε, ότι ο Θεός των χριστιανών είναι Θεός φιλεύσπλαχνος και Πατέρας Αγάπης. "Η Ορθόδοξος πίστις είναι ελεύθερη, ο άνθρωπος καλείται από τον Θεό στην σωτηρία ελεύθερα και χωρίς καταναγκασμό".

Ο Σεβασμιώτατος πατρικώς συμβούλεψε τους νεοσύλλεκτους οπλίτες να καλλιεργούν την σχέση τους με το Θεό και  κρατούν ψηλά στην συνείδησή τους τα ιδανικά της Πίστεως και της Πατρίδος μας. Εν κατακλείδι τους ευχήθηκε να έχουν μια καλή θητεία και  καλό Τριώδιο. 

Ακολούθως ο κ. Διοικητής εις ανάμησιν της επισκέψεως  προσέφερε στον Ποιμενάρχη ένα πίνακα - drob, στοn οποίο απεικονίζεται ο χάρτης της Ελλάδος και είναι γραμμένο  το πατριωτικό ποίημα "Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει".

Ο Σεβασμιώτατος με τη σειρά του ευχαρίστησε θερμά τον κ. Διοικητή  για το όμορφο και πρωτότυπο αυτό δώρο.