Αρχική » Χειροτονία διακόνου στο Λαγκαδά την Κυριακή του Ασώτου

Χειροτονία διακόνου στο Λαγκαδά την Κυριακή του Ασώτου

από kivotos

Μέσα σε κλίμα χαράς, τελέσθηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Παρασκευής Λαγκαδά, στις 12η Φεβρουαρίου Κυριακή του Ασώτου Υιού, η εις Διάκονο Χειροτονία του Μοναχού Ιωάννου Μπέη, του οποίου η Κουρά πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου, στο Καθολικό της Ιεράς και Σεβάμιας Μονής Παντοκράτορος της περιοχής Μελισσοχωρίου Λαγκαδά.

Ο νέος Διάκονος είναι Πολιτικός Μηχανικός και έως τώρα προσέφερε την διακονία του ως ένα από τα πιο ενεργά μέλη της τοπικής Εκκλησίας, βασικό στέλεχος του κατηχητικού έργου του Μητροπολιτικού Ναού της Αγίας Παρασκευής, των κατασκηνώσεων και του ραδιοφωνικού σταθμού «Ορθόδοξη Παρουσία», ενώ παράλληλα είναι μέλος του Γραφείου Νεότητος και Γραμματέας της Τεχνικής Υπηρεσίας της Ιεράς Μητροπόλεως Λαγκαδά.

Η χειροτονία έγινε σε ιδιαίτερο συγκινησιακά φορτισμένο κλίμα, κατά την διάρκεια του Αρχιερατικού Συλλείτουργου στο οποίο προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης, συλλειτουργούντος του Μητροπολίτου Τρίκκης και Σταγών κ.κ. Χρυσοστόμου, τους οποίους και πλαισίωναν πολλοί Ιερείς και Διάκονοι.

Μεταξύ των πιστών ήταν ο Δήμαρχος Λαγκαδά κ. Ιωάννης Καραγιάννης, ο Αντιεισαγγελέας Αρείου Πάγου κ. Δημήτριος Παπαγεωργίου, εκπρόσωποι της Δημοτικής Αυτοδιοικήσεως, των Σωμάτων Ασφαλείας με επικεφαλή τον Διοικητής της Αστυνομίας κ. Παύλος Κυριακοσιάν, της Ακαδημαϊκής Κοινότητος, καθώς επίσης και οι συγγενείς αλλά και πολλοί φίλοι του νεοχειροτονουμένου Διακόνου π. Ιωάννη.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος κ. Ιωάννης, αναφέρθηκε κατά πρώτον στην Ευαγγελική Περικοπή, αναλύοντας τα πλούσια νοήματα της και εν συνεχεία απεύθυνε πατρικούς λόγους αγάπης και νουθεσιών προς τον π. Ιωάννη, με τις οποίες θα πρέπει να πορεύεται στον άγαμο ιερατικό του βίο και με την διακονία του προς τον συνάνθρωπο και την κοινωνία θα δοξάζει το όνομα του Τριαδικού Θεού, ενώ παράλληλα τον επαίνεσε για το ήθος και την αφοσίωσή του που επιδεικνύει, όλα αυτά τα χρόνια για την Εκκλησία.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ