Αρχική » Ας αλλάξει το Σύνταγμα όποιος θέλει να μας αποχριστιανίσει δηλώνει ο Μαντινείας Αλέξανδρος

Ας αλλάξει το Σύνταγμα όποιος θέλει να μας αποχριστιανίσει δηλώνει ο Μαντινείας Αλέξανδρος

από kivotos
Για άστοχη δήλωση έκανε λόγο ο Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρος, σχολιάζοντας τα περί απαλλαγής των μαθητών στα Θρησκευτικά, μιλώντας στη Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης. Σχολίασε μάλιστα ότι «έχει δημιουργηθεί ένα θέμα εξαιτίας μιας αφελούς δήλωσης μια κυρίας της εξουσίας, που ήταν άστοχη, αφού τόσο η πολιτεία όσο και η εξουσία σε τέτοια πράγματα συνεργάζονται και δεν μπορεί ο καθένας να έχει προσωπική άποψη και να θέλει να την επιβάλλει στη ζωή των Ελλήνων».
Ο Μητροπολίτης εξήγησε τους λόγους για τους οποίους δεν μπορεί να γίνει αλλαγή σε θέματα Εκκλησίας και θρησκείας, αν δεν αλλάξουν οι νόμοι και το Σύνταγμα και τόνισε πως το  95% των Ελλήνων είναι Χριστιανοί Ορθόδοξοι.
Σημείωσε δε πως «αν οι κυβερνώντες θέλουν ν’ αλλάξουν τις ζωές των Ελλήνων, να τους αποχριστιανίσουν, τότε οφείλουν να αλλάξουν το Σύνταγμα, να καταργήσουν το νόμο, πράγμα το οποίο δεν είναι απλό. Πρέπει να ερωτηθεί ο Ελληνικός λαός».
Τέλος τόνισε πως η Ελλάδα από αρχαιοτάτων χρόνων και έχοντας πρωτοστατήσει σε θέματα ανεξιθρησκίας επιτρέπει σε όλους που κατοικούν στη χώρα μας να πιστεύουν όπου θέλουν, ενώ για τους χώρους λατρείας επεσήμανε πως για να δημιουργηθούν πρέπει να συντρέχουν συγκεκριμένες προϋποθέσεις.
 
Δείτε αναλυτικά τις δηλώσεις του Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλεξάνδρου:
 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ