Αρχική » Με τον Mητροπολίτη Πειραιώς συναντήθηκε ο Νίκος Νικολόπουλος

Με τον Mητροπολίτη Πειραιώς συναντήθηκε ο Νίκος Νικολόπουλος

από kivotos

Με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πειραιώς, κ.κ. Σεραφείμ, συναντήθηκε ο ανεξάρτητος βουλευτής και πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος, Νίκος Νικολόπουλος.

Ο κ. Νικολόπουλος συζήτησε με τον Σεβασμιώτατο για όλες τις τρέχουσες κοινωνικές και εθνικές εξελίξεις, ενώ ιδιαίτερα μοιράστηκαν τις ανησυχίες τους για την πορεία της πατρίδας και τις απειλές που υφίσταται, κυρίως μέσω της διαρκούς προσπάθειας αποδόμησης της ιστορίας, της ορθοδοξίας, αλλά και του ιερού θεσμού της οικογένειας.

«Ζούμε σε μία ταραγμένη και μπερδεμένη εποχή, στην οποία όσοι υπερασπίζονται τις ελληνορθόδοξες αρχές και αξίες, λοιδωρούνται και κατηγορούνται ως φαιδροί, ρατσιστές και αντιδημοκράτες, ενώ η πραγματικότητα είναι ακριβώς η αντίθετη. Ότι έχει ξεπεράσει πλέον τα όρια της φαιδρότητας και έχει καταστεί επικίνδυνη η προπαγάνδα των δήθεν προοδευτικών, αλλά στην ουσία απάτριδων, εις βάρος οτιδήποτε ελληνικού και ορθοδόξου» σχολίασε ο κ. Νικολόπουλος, υπογραμμίζοντας μάλιστα την αντίφαση που παρατηρείται μεταξύ Ελλάδας και υπολοίπου κόσμου.

«Σε όλο τον πλανήτη παρατηρούμε, λόγω των μεγάλων προβλημάτων και αδιεξόδων της νεοταξίτικης προπαγάνδας, οι άνθρωποι να στρέφονται πάλι προς την πατρίδα και την οικογένεια. Ακόμα και η άνοδος λαϊκίστικων ή και μισαλλόδοξων πολιτικών σχηματισμών διεθνώς, στηρίζεται πάνω στην ανάγκη των απλών ανθρώπων να γκρεμίσουν το καθεστώς της πολυπολιτισμικής σούπας που επί χρόνια ταϊστήκαν και να τιμωρήσουν τους πολιτικούς που αποκαθήλωσαν τα ιερά και όσια κάθε έθνους. Εμείς εδώ στην Ελλάδα, ούτε είμαστε, ούτε και θέλουμε να γίνουμε μισαλλόδοξοι. Δεν θέλουμε να κλείσουμε τα μάτια, τα αυτιά και τις καρδιές μας προς όσους πρεσβεύουν διαφορετικές ιδέες και αντιλήψεις. Δεν μπορούμε όμως και να δεχτούμε το γκρέμισμα των διαχρονικών αξιών μας, προκειμένου να γίνουμε αρεστοί στους λίγους. Ο Έλληνας Χριστιανός Ορθόδοξος είναι ένας άνθρωπος της ειρήνης και της αγάπης, που ξέρει όμως να μάχεται και σαν λιοντάρι ότι κινδυνεύει η πατρίδα και η θρησκεία του. Και αυτό, κάποιοι κήνσορες της εθνικής αχρωματοψίας, προφανώς δεν το έχουν καταλάβει…» τόνισε ο κ. Νικολόπουλος.

Επιπροσθέτως, ο Πρόεδρος των Ελλήνων Χριστιανοδημοκρατών, δεν έκρυψε την απογοήτευσή του για το γεγονός πως η πλειοψηφία της κυβερνητικής πτέρυγας, όσο και στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, δεν δείχνουν να έχουν καταλάβει πως η οικονομική ανάκαμψη θα ξεκινήσει μόνο μέσα από μία νέα εθνική και ηθική ανάκαμψη των Ελλήνων.

«Απέναντι στα φαινόμενα τύπου Φίλη ή Γαβρόγλου που από ιδεολογική εμμονή επιχειρούν να μετατρέψουν την παιδεία σε δοκιμαστικό σωλήνα νεοταξίτικων πειραμάτων, υπάρχει δυστυχώς η ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη, που έσπευσε να ζητήσει από τους βουλευτές του να αποσύρουν την υπογραφή τους στην ερώτηση για το Τάμα του Έθνους. Τι τον ενόχλησε, άραγε; Το ήξερε το ζήτημα, το έψαξε ή μήπως για ακόμα μία φορά έσπευσε απλώς και μόνο για να αποδείξει πόσο… καλό παιδί είναι στους ολετήρες της πατρίδας; Η πλειοψηφία της πολιτικής τάξης στην χώρα μας, δυστυχώς, δεν αντιλαμβάνεται τα μηνύματα των καιρών και τις εξελίξεις. Μάλλον δεν έμαθε τίποτα από την εκλογή Τραμπ στις ΗΠΑ, από το στραπατσάρισμα της Μέρκελ στη Γερμανία, από όσα προδιαγράφονται στην Ολλανδία και τη Γαλλία. Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες όμως, που ήδη υποφέρουν επτά χρόνια από τους μνημονιακούς ζυγούς και υφίστανται καθημερινά πάσης φύσεως προπαγάνδα κατά του ελληνικού έθνους κ, θα τους αποδείξουν πως μόνο όποιος σηκώνει ψηλά τη γαλανόλευκη με τον σταυρό στην κορυφή της, μπορεί να έχει μέλλον…».

Στην συνάντηση παρευρέθησαν επίσης και οι Τάκης Μπαλτάκος και Αλέξανδρος Φάρος (δικηγόρος).

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ