Στο Καθoλικό της Ιεράς Μονής Παναγίας Τουρλιανής, στην Άνω Μερά Μυκόνου ιερούργησε το Σάββατο 4 Μαρτίου το πρωί ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β', συμπαραστατούμενος από τον Ηγούμενο, Πανοσιολ. Αρχιμ. Φιλάρετο Γεροντάρη και Κληρικούς της νήσου.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας , ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β' ετέθη επικεφαλής της τριώρου λιτανευτικής καθόδου της  Εικόνος της Παναγίας Τουρλιανής προς τη Χώρα της Μυκόνου, με τη συμμετοχή όλων των Εφημερίων της νήσου και πλήθους Μυκονίων κάθε ηλικίας,  μεταξύ των οποίων ο Δήμαρχος κ. Κωνστ. Κουκάς, οι Αντιδήμαρχοι και Μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Μυκόνου, ο Διοικητής της 6ης ΜΣΕΠ, Μυκόνου, ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος, Αξιωματικοί του Λιμενικού Σώματος, ο Διευθυντής, οι Διδάσκαλοι και οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Άνω Μεράς, Μέλη της Αδελφότητος Ανωμεριτών Μυκόνου, τα Μέλη των Σωματείων Λεμβούχων Χώρας και Πλατύ Γιαλού, Πρόσκοποι, Μέλη του Συλλόγου Γυναικών Μυκόνου, Μέλη του Αθλητικού Ομίλου Άνω Μεράς και εκπρόσωποι τοπικών Συλλόγων και Φορέων.

Η λιτανεία, κατέληξε στη Χώρα, στην είσοδο της οποίας, την ανέμενε ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Παναχράντου Άνδρου, Αρχιμ. Ευδόκιμος, κομίζων ιερό Λείψανο της Αγίας Προμήτορος Άννης και επί πάνω σε εξέδρα στο μέσο του αιγιαλού, όπου σκάφη αλιέων απέδιδαν τιμές, αναπέμφθηκε ειδική δέηση και, εκ μέρους των Μυκονίων, καλωσόρισε το ιερό εικόνισμα ο Δήμαρχος Μυκόνου τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι το πατροπαράδοτο αυτό έθος συνδέει τις γενιές των Μυκονίων μεταξύ τους,τη συμβολή όλων των Μυκονίων στην προβολή και πρόοδο του νησιού και ανεφέρθη μετ` ελπίδων ότι και εφέτος το καλοκαίρι η Μύκονος, άριστα προετοιμασμένη, θα υποδεχθεί τους από όλο τον κόσμο πολυπληθείς επισκέπτες της και ζήτησε την ευλογία της Παναγίας.

Στην προσλαλιά του, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β' ευχαρίστησε όλους για τη συνοδοιπορία τους, λέγων ότι η από αιώνων λιτάνευση αυτή συνέβαλε πάντοτε στην ενότητα του λαού της Μυκόνου, Ανωμεριτών και Χωραϊτών, ομίλησε για τη λειτουργική εξέλιξη, μέσα στην πορεία του χρόνου, της λιτανείας, συνεχάρη τους Μυκονίους και ιδιαίτερα τους νέους και τα παιδιά για την παρουσία τους, υπογραμμίσας ότι αυτή η παρουσία τους δίνει τη μεγαλύτερη απάντηση σε όσους θέλουν να αλλοιώσουν και να αλλοτριώσουν την παράδοσή μας και να απομειώσουν την πίστη από την ψυχή ττου σύγχρονου Έλληνα και τόνισε με έμφαση ότι είτε με εγκαρδιότητα, είτε με απλότητα τελούμε τα θρησκευτικά μας καθήκοντα, την αγάπη μας προς την Εκκλησία, κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει!

Στη συνέχεια, η λιτανεία κατευθύνθηκε στον Ιερό Ναό της Αγίας Κυριακής, στον οποίο θα φιλοξενηθεί η αγία Εικόνα της Παναγίας Τουρλιανής, μέχρι το Σάββατο του Λαζάρου.