Αρχική » Αμανατίδης: Ιστορική μέρα για όλη τη Χριστιανοσύνη

Αμανατίδης: Ιστορική μέρα για όλη τη Χριστιανοσύνη

από kivotos

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών, κ. Γιάννης Αμανατίδης, αρμόδιος για τις Εκκλησιαστικές Υποθέσεις, συνοδεύοντας τον Πρωθυπουργό, κ. Αλέξη Τσίπρα, στο πλαίσιο της σημερινής εκδήλωσης για την ολοκλήρωση των εργασιών της αναστύλωσης στα Ιεροσόλυμα δήλωσε:

“Η σημερινή ημέρα ειναι μια ιστορική ημέρα όχι μόνο για το Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, αλλά και για όλη τη Χριστιανοσύνη και την ανθρωπότητα.

Η αναστήλωση του Παναγίου Τάφου, που έγινε με τη φροντίδα του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, αλλά και την πολύτιμη καθοδήγηση του Πατριάρχη Ιεροσολύμων, Θεοφίλου Γ´ και τη συνεργασία των άλλων χριστιανικών κοινοτήτων, σηματοδοτείται ως έργο καθολικής αποδοχής, σύμβολο ελπίδας και ειρηνικής συνύπαρξης σε μια περίοδο γεμάτη προκλήσεις.

Είναι διαρκές και ισχυρό το ενδιαφέρον μας για τη διασφάλιση της τήρησης και του σεβασμού του Ελληνορθόδοξου Πατριαρχείου Ιεροσολύμων, το οποίο με την μακραίωνη και εμβληματική παρουσία του, συνιστά παράγοντα που προάγει την ειρηνική συνύπαρξη και τον θρησκευτικό πλουραλισμό στη Μέση Ανατολή.

Ενδιαφέρον που καταδεικνύεται από την παρουσία του Πρωθυπουργού και τη συνέχιση της στήριξης εκ μέρους της Ελλάδας των σχεδιαζόμενων στο μέλλον έργων συντήρησης του Ναού συνολικά”.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ