Στον Ιερό Θεομητορικό Ναό της Παναγίας Θεοσκεπάστου τελέσθηκε σήμερα το πρωί Δισαρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καρπενησίου κ. Γεωργίου και συνιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου Β', παρουσία πλήθους Ανδρίων πιστών.

Τον θείο λόγο εκήρυξε ο Σεβασμιώτος Μητροπολίτης Καρπενησίου κ. Γεώργιος, o οποίος αναφέρθηκε στο πρόσωπο της Παναγίας, ως Μητέρας του Θεού και των ανθρώπων.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας πραγματοποιήθηκε Λιτανεία της ιεράς εικόνας της Θεοσκεπάστου, την οποία πλαισίωναν οι Φιλαρμονικές Ληξουρίου Κεφαλληνίας και του Μουσικού Ομίλου Άνδρου, καθώς και νέοι και νέες Τοπικών Συλλόγων, με παραδοσιακές ενδυμασίες.

 Στην Πλατεία Γηροκομείου, τον πανηγυρικό της ημέρας εξεφώνησε ο κ. Δωρόθεος Β', οποίος, με αφορμή την παρουσία πολλών μαθητών και μαθητριών από τη Χώρα, τόνισε την ανάγκη μεταλαμπάδευσης της εορτής αυτής και των θρησκευτικών παραδόσεων στην ψυχή των νέων, και συνεχάρη τον Εφημέριο, τους Επιτρόπους και τους διακονητές του Ναού για τον ευτρεπισμό της Πανηγύρεως και το Δήμαρχο Άνδρου για την οργάνωσή της, και ευχήθηκε για το Άγιο Πάσχα.

  Το μεσημέρι, οι Σεβασμιώτατοιεπεσκέφθησαν το Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας του Κώστα Κοτσανά, που στεγάζεται σε παλαιό ιστορικό κτίριο, όπου εκτίθενται αντίγραφα αρχαίων ελληνικών τεχνολογικών ευρεσιτεχνιών, μερίμνη του Πολιτιστικού Συλλόγου Μαινήτων και του Ναυτικού Ομίλου Άνδρου.