Σε κλίμα χαράς και μυσταγωγίας τελέσθηκαν οι Βαπτίσεις δεκατριών νέων κατηχουμένων αλλοδαπών  αδελφών μας, την Δευτέρα 3 Απριλίου το πρωί, στο Βαπτιστήριο Ενηλίκων και Αλλοδαπών, το οποίο βρίσκεται στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής Λαμίας.

Το Μυστήριο του  Βαπτίσματος ετέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Νικόλαος πλαισιούμενος από ιερείς και διακόνους παρουσία πολλών συγγενών και φίλων των νεοφωτίστων και των αναδόχων τους.

Με τις βαπτίσεις αυτές ο αριθμός των νέων χριστιανών αδελφών μας ανέρχεται στους 394, αποδεικνύοντας το  πόσο αποδοτική ποιμαντική ενέργεια ήταν η ίδρυση από τον Ποιμενάρχη Φθιώτιδος της  Σχολής Κατηχήσεως της  Μητροπόλεως η οποία προετοιμάζει κατάλληλα  τους  κατηχουμένους, ώστε να προσέρχονται ηθελημένα  στο Μέγα μυστήριο της βαπτίσεως και αναγεννήσεως τους με πλήρη επίγνωση, σεβασμό και αγάπη στον Θεό.

Προ της απολύσεως ο Σεβασμιώτατος απηύθυνε στους βαπτισθέντες και στους αναδόχους τους πατρικές συμβουλές και οδηγίες για την καινούργια πνευματική ζωή τους μέσα στο Σώμα της Ορθοδόξου Εκκλησίας, η οποία θα πρέπει να είναι σύμφωνη με τις ευαγγελικές εντολές.

Τέλος ευχήθηκε στους νεοφωτίστους να ζήσουν, στους αναδόχους να είναι πάντα άξιοι, στους οικείους τους να τους χαίρονται και σε όλους καλή Ανάσταση.