Η εφημερίδα για την Ορθοδοξία, την Εκκλησία και τη δύναμη της πίστης! Το νέο φύλλο της εφημερίδας κυκλοφορεί την Μεγάλη Πέμπτη 13 Απριλίου Ιανουαρίου και θα την βρίσκεται στα περίπτερα όλης της χώρας με μεγάλες προσφορές!

 

Α. ΝΕΟ ΑΚΥΚΛΟΦΟΡΗΤΟ ΒΙΒΛΙΟ: ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ
Συγκινητικές στιγμές από τον Βίο του Ιησού

Όταν μιλάμε για τα Πάθη του Ιησού, ο νους μας πάει στον Σταυρό Του. Όμως ο Ιησούς δεν πόνεσε μόνο στις τελευταίες ημέρες της επιγείου ζωής Του, αλλά όλη η 33χορνη ζωή Του ήταν ένας σταυρός ιδιαίτερα τα τελευταία τρία χρόνια, που κήρυττε το Ευαγγέλιο της Βασιλείας του Θεού. Βαριές συκοφαντίες, συνεχείς διώξεις και συνεχείς απόπειρες δολοφονίας του ήταν, στα τρία αυτά χρόνια, ο καθημερινός Του σταυρός! Αυτό το θέμα αναλύεται στο βιβλίο αυτό, φέρνοντας στο φως άγνωστες πτυχές από την μαρτυρική επίγεια Ζωή του Ιησού.

 


Β. ΟΛΟΚΑΙΝΟΥΡΙΟ CD: ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΙ ΥΜΝΟΙ  ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΑΡΙΟΥ
από τον Ευάγγελο Γκίκα

Ένα εκπληκτικό CD με τους ύμνους της Ανάστασης και των εβδομάδων ως την Πεντηκοστή, που δεν πρέπει να λείπει από κανένα χριστιανικό σπίτι!
01. Δεύτε λάβετε φως - Χριστός Ανέστη
02. Αναστάσεως ημέρα
03. Ορθρίσωμεν Όρθρου βαθέος
04. Κατήλθες εν τοις κατωτάτοις
05. Ο Παίδας εκ καμίνου
06. Αύτη η κλητή
07. Ο Άγγελος εβόα
08. Πάσχα Ιερόν
09. Δεύτε από θέας, γυναίκες
10. Αι μυροφόροι γυναίκες
11. Πάσχα το τερπνόν
12. Αναστάσεως ημέρα και λαμπρυνθώμεν
13. Ανέβη ο Ιησούς (Κυριακή του Παραλύτου)
14. Ο Τυφλός γεννηθείς (Κυριακή του Τυφλού)
15. Των Αγίων Πατέρων (Κυριακή των Πατέρων)
16. Βασιλεύ Ουράνιε (Κυριακή της Πεντηκοστής)
17. «όφρακε νόι». Ευαγγέλιο εις Ομηρικήν Διάλεκτον

 

Γ. ΣΥΛΛΕΚΤΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟ: ΠΑΝΑΓΙΟΣ ΤΑΦΟΣ - ΤΟ ΜΕΓΑ ΘΑΥΜΑ. Η ΙΣΤΟΡΙΑ – ΤΟ ΑΓΙΟ ΦΩΣ - Η ΝΕΑ ΑΝΑΣΚΑΦΗ – Η ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ ΠΟΥ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Μία από τις σημαντικότερες στιγμές στην νεότερη ιστορία της Ορθοδοξίας και του Χριστιανισμού αποτελεί το άνοιγμα του Πανάγιου Τάφου από ειδική ομάδα επιστημόνων του Ελληνικού Πολυτεχνείου με αφορμή την διενέργεια έργων συντήρησης. Τα ευρήματα προκάλεσαν σε όλους μας ρίγη θρησκευτικής συγκίνησης και κατάνυξης καθώς ο τάφος είχε να ανοιχτεί εδώ και αιώνες.

Με θρησκευτική προσμονή όλος ο κόσμος αδημονεί για τα αποτελέσματα από την έρευνα του αρχικού πετρώματος πάνω στο οποίο εναποτέθηκε το Σώμα του Κυρίου μας Ιησού Χρηστού, με το πέρας των εργασιών της αναστήλωσης του Πανάγιου Τάφου.

Διαβάστε αναλυτικά την ιστορία, τα μυστικά του Ναού της Αναστάσεως, το μυστήριο του Αγίου Φωτός και το χρονικό της ανακάλυψης που συγκλόνισε τον κόσμο!