Με την παρουσία χιλιάδων πιστών τελέσθηκε η Ακολουθία του Επιταφίου στην πόλη της Λαμίας.

Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Νικόλαος και παρέστησαν οι Βουλευτές Φθιώτιδος κ. Αθανάσιος Μιχελής και κ. Χρήστος Σταϊκούρας, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ευθύμιος Καραΐσκος, Δημοτικοί Σύμβουλοι, η τ. Βουλευτής κα Ελένη Μακρή, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Υποστράτηγος Νικόλαος Γεωργακόπουλος, ο Αστυνομικός Διευθυντής Φθιώτιδος Αστέριος Μαντζιώκας, ο Διοικητής του ΚΕΥΠ Ταξίαρχος Βασίλειος Μπέλλος, και άλλοι εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας και φορέων του τόπου.  

Ακολούθησε η  περιφορά του Επιταφίου στους κεντρικούς δρόμους της Λαμίας με την συνοδεία στρατιωτικού αγήματος, ενώ  ιδιαίτερη νότα συγκινήσεως σκόρπησε στην ατμόσφαιρα η Δημοτική Φιλαρμονική Λαμίας, η οποία παιάνιζε πένθιμα εμβατήρια,  τα οποία συνέθεσε και μελοποίησε ο Αρχιμουσικός κ. Δημήτριος Μαντάς.

Στην συνέχεια  η Ιερά λιτανεία του Επιταφίου του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού κατευθύνθηκε στην Πλατεία Πάρκου όπου και πραγματοποιήθηκε συνάντηση επτά Επιταφίων ομόρων Ενοριών.

Ο Ποιμενάρχης Φθιώτιδος απηύθυνε πατρικό χαιρετισμό, προς τους χιλιάδες παρευρισκομένους, στον οποίο μεταξύ άλλων συνεχάρη τον λαό για την αθρόα προσέλευσή του στην περιφορά, η οποία δείχνει τον σεβασμό και την αγάπη του στον Χριστό και είναι ένα δείγμα της ψυχικής ευγένειας του.

Επίσης παρεκάλεσε όλοι αυτές τις Άγιες ημέρες να στρέψουμε το βλέμμα της ψυχής μας και να προσευχόμαστε  συνεχώς για τους αδελφούς μας Χριστιανούς ανά τω κόσμω, οι οποίοι δοκιμάζονται και διώκονται σκληρά  στο όνομα του Χριστού.

Τέλος παρότρυνε τους ευλογημένους πιστούς να μείνουν ενωμένοι εν τη Εκκλησία και εν τη Πατρίδι καθώς με  πίστη στον Θεό θα ξεπεραστούν όλες οι δυσκολίες και ευχήθηκε Καλή Ανάσταση!