Την Κυριακή των Βαϊων, 9η Απριλίου ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος ο Β', εχοροστάτησε κατά τον Όρθρο και την Θεία Λειτουργία στην Ιερά Πατριαρχική Μονή Οσίου Σάββα του Ηγιασμένου Αλεξάνδρειας. Στην Ευχαριστιακή Σύναξη προσήλθαν ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στην Αλεξάνδρεια κ. Εμμανουήλ Κακαβελάκης, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξάνδρειας κ. Ιωάννης Παπαδόπουλος, Πρόεδροι Φορέων και Συλλόγων και πλήθος πιστών. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, ο  Πατριάρχης μετέβη στον Ιερό Ναό των Παμμ. Ταξιαρχών Ιμβραημίας, όπου εχοροστάτησε κατά την Ακολουθία του Α΄ Νυμφίου. Σύμφωνα με το τυπικό των πατριαρχικών παρρησιών ο Μακαριώτατος προεξήρχε και εφέτος των Ιερών Ακολουθιών της Μεγάλης Εβδομάδος, επισκεφθείς τις Ενοριακές Κοινότητες της Μ.Πόλεως.

Την 10η Απριλίου, Μεγάλη Δευτέρα πρωί, η ΑΘΜ ετέλεσε την Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία στην Πατριαρχική Ιερά Μονή Οσίου Σάββα Αλεξανδρείας, ενώ το απόγευμα εχοροστάστησε κατά την Ακολουθία του Β΄ Νυμφίου.

Την 11η Απριλίου, Μεγάλη Τρίτη απόγευμα, ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος εχοροστάτησε κατά την Ακολουθία του Γ΄ Νυμφίου (Τροπάριο της Κασσιανής), στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Αλεξάνδρειας, με την συμμετοχή και την παρουσία σύσσωμης της Ελληνικής Παροικίας της Μεγάλης Πόλεως.

Την Μεγάλη Τετάρτη, 12η Απριλίου, η ΑΘΜ τέλεσε το Μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου στην Πατριαρχική Μονή του Αγίου Σάββα και εν συνεχεία στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου των Αραβοφώνων. Την 13η Απριλίου, Μεγάλη Πέμπτη πρωί, ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος τέλεσε Πατριαρχική Θεία Λειτουργία στην Ιερά Πατριαρχική Μονή Οσίου Σάββα του Ηγιασμένου Αλεξάνδρειας, ενώ το απόγευμα της ίδιας ημέρας, προεξήρχε της Ακολουθίας των Αγίων Παθών, στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Αλεξάνδρειας.

Το πρωί της Μ. Παρασκευής προηγήθηκε η τέλεση της Ακολουθίας των Μ. Ωρών και του Εσπερινού της Αποκαθηλώσεως στην Πατριαρχική Μονή Οσίου Σάββα του Ηγιασμένου, ενώ αργότερα ο Μακ.Πατριάρχης επισκέφθηκε προσκυνηματικώς όλους τους Ναούς και το Ελληνικό Κοιμητήριο της Μ.Πόλεως, όπου ανέπεμψε επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των απ’ αιώνων κεκοιμημένων χριστιανών. Το εσπέρας, ο Μακαριώτατος Πατριάρχης εχοροστάτησε της Ακολουθίας των Αγίων Παθών και του Επιταφίου Θρήνου στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Αλεξάνδρειας και προεξήρχε της περιφοράς του Ιερού Επιταφίου πέριξ αυτού. Σε όλες τις Ακολουθίες παρόντες ήσαν ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στην Αλεξάνδρεια κ. Εμμανουήλ Κακαβελάκης, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητος κ. Ιωάννης Παπαδόπουλος, οι Πρόεδροι και τα μέλη πολλών συλλόγων και φορέων καθώς και το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων με την Φιλαρμονική της Κοινότητος.

Το πρωί του Μ.Σαββάτου, η Α.Θ.Μ. εχοροστάτησε κατά την Θεία Λειτουργία της Πρώτης Αναστάσεως, στον Καθεδρικό Ι. Ναό του Αγίου Σάββα, όπου προσήλθε και πολυμελής όμιλος του Συνδέσμου Αιγυπτιωτών Ελλήνων, υπό τον Εντιμ. Πρόεδρό του κ.Κωνσταντίνο Μιχαηλίδη, τους οποίους ο  Πατριάρχης αμέσως μετά υπεδέχθη και ξενάγησε στο Πατριαρχικό Μέγαρο. Το βράδυ του Μ.Σαββάτου, ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ.Θεόδωρος Β΄ προεξήρχε της Τελετής της Αναστάσεως και της Πασχαλινής Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Αλεξανδρείας.

Αξίζει να σημειωθεί πως κατά την διάρκεια της Τελετής της Ανάστασης παρευρέθηκε, για πρώτη φορά, εκπρόσωπος της Α.Ε. του Προέδρου της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου κ. Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι, ο Στρατηγός κ. Άσραφ Ζουγλούλ, καθώς και το σύνολο της Ελληνικής παροικίας και πολλοί Ρώσοι και Αραβόφωνοι πιστοί.

Την Κυριακή του Πάσχα ο Μακαριώτατος εχοροστάτησε κατά τον Εσπερινό της Αγάπης στον Ιερό Πατριαρχικό Ναό Οσίου Σάββα του Ηγιασμένου Αλεξανδρείας με την συμμετοχή του Ιερού Κλήρου της Μεγάλης Πόλεως. Εν συνεχεία, ο Μακαριώτατος επισκέφθηκε τους περιθαλπομένους γέροντες στο Γηροκομείο της Ε.Κ.Α., ευλογώντας το πασχάλιο γεύμα και μοιράζοντάς τους πασχαλινά αυγά και δώρα.