Αρχική » Η Ιεράπετρα τίμησε τον πολιούχο της, Άγιο Γεώργιο

Η Ιεράπετρα τίμησε τον πολιούχο της, Άγιο Γεώργιο

από kivotos

Σε κλίμα αναστάσιμης χαράς και με την αρμόζουσα μεγαλοπρέπεια και λαμπρότητα πανηγύρισε την Κυριακή του Αντίπασχα, 23 Απριλίου, ο ιστορικός Ιερός Μητροπολιτικός Ναός Αγίου Γεωργίου, πολιούχου και προστάτου της πόλεως της Ιεράπετρας.

Ανήμερα της εορτής τελέσθηκε η ακολουθία του Όρθρου, στην οποία χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος, ο οποίος στη συνέχεια ευλόγησε τους άρτους και ακολούθησε η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, στην οποία έλαβαν μέρος Κληρικοί της πόλεως.

Αντί κηρύγματος αναγνώσθηκε η «Πατριαρχική Απόδειξις επί τω Αγίω Πάσχα» της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου από τον Πανοσιολ. Αρχιμ. Πορφύριο Αγγελάκη.

Στο τέλος της Θ. Λειτουργίας ο Σεβ.Μητροπολίτης κ. Κύριλλος προχείρισε σε Αναγνώστη τον κ. Δημήτριο Μιχελάρο, πτυχιούχο της Θεολογικής Σχολής του Παν/μίου Αθηνών, στον οποίο ευχήθηκε να αξιωθεί να εισέλθει και στις τάξεις των Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Ιεραπύτνης και Σητείας.

Επίσης, ευχήθηκε χρόνια πολλά και ευλογημένα σε όλους, τους εκπροσώπους των τοπικών Αρχών και στον περιεστώτα λαό και ιδιαίτερα σε όσους φέρουν το όνομα του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου, πολιούχου και προστάτου της πόλεως.

Ακολούθησε η λιτάνευση της θαυματουργής εικόνας και του ιερού λειψάνου του Αγίου στους κεντρικούς δρόμους της Ιεράπετρας, υπό τους ήχους της Δημοτικής Φιλαρμονικής και τη συνοδεία τιμητικού αγήματος της Πολεμικής Αεροπορίας από το 3ο Κ.Ε.Π. Ζήρου, καθώς και των Προσκόπων του 1ου Συστήματος Προσκόπων Ιεράπετρας. Στην λιτανεία έλαβαν μέρος, εκτός από τον Ιερό Κλήρο, οι εκπρόσωποι των τοπικών Αρχών, των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας και εκατοντάδες Ιεραπετρίτες και Ιεραπερίτισσες όλων των ηλικιών που και φέτος τίμησαν τον πολιούχο και προστάτη τους Άγιο Μεγαλομάρτυρα Γεώργιο.

Την πανήγυρη τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Θεοδ. Καλαντζάκης, o Boυλευτής Λασιθίου κ. Ιω. Πλακιωτάκης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Ηλίας Νταραράς, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Εμμ. Λουτσέτης και κ. Γιώργος Ασπραδάκης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Λασιθίου κ. Ιω. Γουλιδάκης, ο πρ. Αντιδήμαρχος κ.  Εμμ. Φραγκούλης, ο επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης κ. Γεώργιος Προϊστάκης και άλλα Μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Διοικητής του 3ου Κ.Ε.Π. Ζήρου Σμήναρχος κ. Εμμ. Πάνου, ο Διοικητής της Π.Ν.Β. Κυριαμαδίου κ. Γεώργιος Καθεκλάκης, ο Λιμενάρχης Πλωτάρχης κ. Ιωάννης Παπαδάκης,  ο Διοικητής του Αστυν. Τμήματος κ. Κων. Τζαγκαράκης, ο Διοικητής του Τμήματος Ασφαλείας κ. Νεκτ. Φρονιμάκης, εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, οι πρώην Δήμαρχοι κ. Νικ. Χριστοφακάκης και κ. Σήφης Αναστασάκης, ο πρ. Βουλευτής κ. Ιω. Κουνενός, οι πρώην Αστυνομικοί Διευθυντές Νομού Λασιθίου κ. Εμμ. Πετάσης και κ. Κ. Περάκης και άλλοι εκπρόσωποι των τοπικών φορέων και πλήθος πιστών που κατέκλεισαν τον πανηγυρίζοντα Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγ. Γεωργίου,  πολιούχου και προστάτου της πόλεως. 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ