Αρχική » Άργος: Γιορτή για τον προστάτη της πόλης, Άγιο Πέτρο

Άργος: Γιορτή για τον προστάτη της πόλης, Άγιο Πέτρο

από kivotos

Του Ευάγγελου Μπουγιώτη

 

H πόλη του Άργους γιόρτασε τον Πολιούχο και Προστάτη της Άγιο Πέτρο τον Θαυματουργό. Την παραμονή της εορτής Τρίτη 2 Μαΐου 2017 στον Καθεδρικό Ιερόν Ναό του Αγίου Πέτρου Άργους εψάλη Μέγας Πολυαρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Μητροπολίτη Γρεβενών Δαβίδ καθώς και με την παρουσία των Μητροπολιτών, Παροναξίας Καλλίνικου, Λαγκαδά Λητής και Ρεντίνης Ιωάννου, Άρτης Καλλινίκου, Ιλίου Αχαρνών και Πετρουπόλεως Αθηναγόρα και Αργολίδος Νεκταρίου.

Μετά το θείο κήρυγμα από τον Μητροπολίτη Ιλίου Αθηναγόρα, έγινε η λιτάνευση των Ιερών Λειψάνων και της Ιεράς Εικόνος του Αγίου , σε όλη την πόλη προς ευλογία των πιστών, παιανιζούσης της Δημοτικής Φιλαρμονικής Άργους.

Το παρών τους έδωσαν μεταξύ άλλων οι βουλευτές Γιάννης Γκιόλας, Γιάννης Ανδριανός, Γιάννης Μανιάτης , ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης ,ο αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Αναστάσιος Χειβιδόπουλος , ο Δημαρχος Αργους Μυκηνων Δημήτρης Καμπόσος, ο Δημαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Άργους Μυκηνών Κωνσταντίνος Μπέγκος, οι θεματικοί αντιπεριφερειάρχες Πελοποννήσου Φ.Στεφανόπουλος και Βασίλης Σιδέρης, η περιφερειακή σύμβουλος Ελένη Παναγιωτοπούλου, αντιδήμαρχοι ,δημοτικοί σύμβουλοι και πολύς κόσμος.

Την όλη επιμέλεια της εορτής είχαν το εκκλησιαστικό συμβούλιο του Καθεδρικού Ναού του Αγίου Πέτρου καθώς κι οι Ιερείς του ναού ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Γεώργιος Σελλής και ο πρωτοπρεσβύτερος π. Παναγιώτης Κιντής.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ