Μνημόνιο συνεργασίας για κοινές κοινωνικές και πολιτιστικές δράσεις υπεγράφη στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών μεταξύ του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου και του Δημάρχου Αθηναίων κ. Γεώργιου Καμίνη, ενώ παρόντες ήταν ο Πρωτοσύγκελλος της Αρχιεπισκοπής Αρχιμανδρίτης Συμεών Βολιώτης, ο οποίος, άλλωστε, έχει άριστη συνεργασία με τον Δήμαρχο, και η κ. Μαρία Λογοθέτη, Διευθύντρια Γραφείου Δημάρχου και Πρόεδρος του Δ.Σ. της Εταιρείας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής Αθηνών (ΕΑΤΑ).

Ο κ. Καμίνης αναφέρθηκε στο κοινωνικό έργο της Εκκλησίας τονίζοντας πως «το μνημόνιο αυτό αποσκοπεί στην ενίσχυση του έργου της Εκκλησίας σε δύο τομείς. Αρχικά στον τομέα της κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης και στην αναπτυξιακή πλευρά της Εκκλησίας μέσα από χρηματοδότηση συγκεκριμένων έργων». Έκανε λόγο, επίσης, για την καλή συνεργασία που υπήρχε μέχρι τώρα επισημαίνοντας πως πλέον προσλαμβάνει έναν μόνιμο θεσμοθετημένο χαρακτήρα.

Ο Αρχιεπίσκοπος αναφέρθηκε στην καλή συνεργασία με τον Δήμο υπογραμμίζοντας πως «υπάρχουν διάφοροι τομείς που μας καλούν να συνεργαστούμε, όπως το έργο της πρόνοιας και της αγάπης, αλλά και αναπτυξιακά προγράμματα. Άλλωστε, έχουμε χρέος να συνεργαστούμε όπου μπορούμε».

Αναφέρθηκε, επιπλέον, στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας και στην ανάγκη ανάδειξης των βυζαντινών μνημείων σημειώνοντας πως το σπίτι της Αγίας Φιλοθέης στην Πλάκα μετά την αποκατάστασή του και την λειτουργία του ως μουσείου δέχεται την επίσκεψη χιλιάδων ανθρώπων.