Αρχική » Τους Αγίους Κωνσταντίνο και Ελένη γιόρτασαν οι Αρτινοί

Τους Αγίους Κωνσταντίνο και Ελένη γιόρτασαν οι Αρτινοί

από kivotos

Το Σάββατο 20 Μαΐου 2017, το απόγευμα, στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, Λουτροτόπου Άρτης, χοροστάτησε ο επιχώριος Μητροπολίτης κ. Καλλίνικος.

Ο Σεβασμιώτατος υπεδέχθη την Τιμία Κάρα του Αγίου Παρθενίου Επισκόπου Ραδοβυσδίου, η οποία μετεφέρθη προς προσκύνησιν από την Ενορία Βελεντζικού Άρτης.

Στην συνέχεια ετελέσθη ο Αρχιερατικός Εσπερινός μετά Θείου Κηρύγματος από τον Μητροπολίτη Άρτης.

Τέλος, ελιτανεύθη η Εικόνα των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, καθώς και η Τιμία Κάρα του Αγίου Παρθενίου.

Παρέστη ο Δήμαρχος «Νικολάου Σκουφά» κ. Ευστάθιος Γιαννούλης, εκπρόσωποι των Τοπικών Αρχών και φορέων και πλήθος ευσεβών Χριστιανών.

Την Κυριακή 21η Μαΐου 2017, το πρωΐ, στον Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης της πόλεως Άρτης, χοροστάτησε στον Όρθρο, ελειτούργησε και εκήρυξε τον Θείο λόγο ο επιχώριος Μητροπολίτης κ. Καλλίνικος.

Ο Ιερός Ναός των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης της Άρτας, λειτουργεί ως παρεκκλήσιο του Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Δημητρίου Άρτης.

Παρέστη ο Δήμαρχος Αρταίων κ. Χρήστος Τσιρογιάνννης, εκπρόσωποι τοπικών Αρχών και φορέων και πλήθος πιστών.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο Μητροπολίτης Άρτης μετέβη, στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Δημητρίου, όπου ετέλεσε επιμνημόσυνη δέηση, υπέρ αναπαύσεως των αναιρεθέντων, κατά την Γενοκτονία, Ποντίων. Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων, υπό των τοπικών Αρχών, στο ευρισκόμενο έξωθι του Μητροπολιτικού Ναού, Ηρώο.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ