Επιμνημόσυνη Δέηση υπέρ αναπαύσεως του τελευταίου Αυτοκράτορος της Βασιλευούσης Κωνσταντίνου Παλαιολόγου και των συν αυτώ μαρτυρικώς πεσόντων ηρωικών υπερασπιστών της Πόλεως τέλεσε στις 29 Μαΐου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Ιωάννης, στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Λαγκαδά.

Στην σύντομη προσλαλιά του, ο Σεβασμιώτατος μεταξύ των άλλων έκανε και ένα παραλληλισμό των γεγονότων που προηγήθηκαν την περίοδο εκείνη και οδήγησαν στο θλιβερό γεγονός της Αλώσεως με τις σημερινές καταστάσεις που διέπουν την Πατρίδα μας, σημειώνοντας ότι χρειάζεται ενότητα και ομοψυχία για να ξεπεράσουμε τις δύσκολες στιγμές που περνάμε ως Έθνος, έχοντας ελπίδα και πίστη στον Κύριο ημών Ιησού Χριστό.

Στη συνεχεία στις εγκαταστάσεις τις Διεθνούς Ακαδημίας Θεολογικών και Φιλοσοφικών Σπουδών «οι Άγιοι Κύριλλος και Μεθόδιος», πραγματοποιήθηκε κατόπιν προσκλήσεως του Σεβασμιωτάτου η καθιερωμένη μηνιαία Ιερατική Σύναξη των Κληρικών της Μητροπόλεως.

Στο πρώτο μέρος της ομιλίας του ο Σεβασμιώτατος ενημέρωσε του Ιερείς για τρέχοντα θέματα της επικαιρότητας καθώς επίσης και για θέματα διοικητής φύσεως, δίδοντας έμφαση κυρίως στον τομέα της νεότητας ενόψει και της θερινής λειτουργίας του «Κέντρου Φιλοξενίας Νέων» της περιοχής του Σοχού, ενώ επίσης έκανε και αναφορά στο πρόγραμμα των επικείμενων εορτίων εκδηλώσεων, που θα λάβουν χώρα κατά τον μήνα Ιούνιο.