Με την προυσία των Μητροπολιτών Κορίνθου κ. Διονυσίου, Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου, Μεγάρων κ. Κωνσταντίνου, Σύρου και Μήλου Δωροθέου Β' και του Επισκόπου Μπρανζαβίλ κ. Παντελεήμονος πραγματοποιουνται από σήμερα στην ιερά νήσο Μήλο τελετές και εκδηλώσεις, για τη μνήμη των Αγίων Πάντων και των ιερών Κατακομβών.

 Το απόγευμα της 10ης Ιουνίου με πάνδημη λιτανευτική πομπή, με επικεφαλής τους Μητροπολιτες και πλαισιουμένη από τη Φιλαρμονική του Λιμενικού Σώματος,του Επάρχου Σίφνου- Μήλου κ. Νικολ. Μπενάκης, του Δημάρχου Μήλου κ. Γεράσιμου Δαμουλάκη, Περιφερειακών και Δημοτικών Συμβούλων, των Βουλευτών κ. Ιωάννη Βρούτση, Αντωνίου Συρίγου και Νικολ. Συρμαλένιου, των Πολιτευτών των Κυκλάδων κας Αικ.Μονογυιού και κ. Γ. Βακόνδιου και Γ. Χριστόπουλου, του Χωρικού Αντιπεριφερειάρχη Κικλάδων κ. Γ.Λεονταρίτη του Διοικητου της 6ης Περιφέρειας ΛΣ κ.Ν. Σκευοφύλακα και πολλών άλλων, οι ιερές εικόνες των Αγίων Πάντων και των ιερών Κατακομβών μετεφέρθησαν από τον ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Τρυπητής στον αύλιο χώρο των ιερών Κατακομβών, όπου ετελέσθη Πανηγυρικός Πολυαρχιερατικός Εσπερινός και τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως των εν αυταίς ενταφιασθέντων Χριστιανών.

 Ο Σεβασμιώτατος κ.Δωρόθεος Β' στην προσλαλιά του καλωσόρισε και ευχαρίστησε όλους για την παρουσία τους, εξέφρασε τη χαράτου για τη συνεργασία μεταξύ της Εκκλησίας και της Τοπικής Αυτοδικοίκησης και τοπικών Συλόγων και Φορέων, καρπός της οποίας είναι η ανάδειξη της εορτής των ιερών Κατακομβών.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, στην ομιλία του αναφέρθηκε στη διαχρονική πορεία της Εκκλησίας, διά των Ομολογητών και Μαρτύρων Της, όπως αυτοί ανεφύησαν στη ζωή της από τις ιερές Κατακόμβες.

Πρό του πέρατος του Εσπερινού,ο κ. Δωρόθεος Β' τίμησε με το μετάλλιο της Ιεράς Μητροπόλεως τον Αρχιερατικό Επίτροπο Μήλου κι Εφημέριο του Ι.Ναού Αγίου Νικολάου Τρυπητής, Πρωτοπρ.Γιαννούλη Μαρκαντὼνη, για την υπερπεντηκονταετή διακονία του στη Μήλο και στον Ι. Ν.του Αγίου Νικολαου Τρυπητής, τον οποίο συνεχάρη και ευχαρίστησε για το ήθος, την ευγένεια και την εμβληματική, πλέον, Λειτουργική παρουσία του, ενώ συνεχάρη ιδιαιτέρως τον Διάκονο Νεκτάριο Σώρρο, ο οποίος είχε επιφορτισθεί την ευθύνη της όλης προεοιμασίας της εορτής,καθώς και τους Δημοτικούς Υπαλλήλους και τους κατοίκους της Τρυπητής.