Αρχική » Γιορτάσθηκε η 104η επέτειος της μάχης του Κιλκίς-Λαχανά

Γιορτάσθηκε η 104η επέτειος της μάχης του Κιλκίς-Λαχανά

από kivotos

Η 104η επέτειο της τριήμερου μάχης Λαχανά-Κιλκίς τιμήθηκε το πρωί της 19ης Ιουνίου 2017, στην περιοχή του Μελισσοχωρίου με εκδηλώσεις που διοργάνωσε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ο Δήμος Ωραιοκάστρου και η Δημοτική Κοινότητα της περιοχής, στο χώρο όπου ευρισκόταν εγκατεστημένο το Στρατηγείο των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων από τον Βασιλέα Κωνσταντίνο, κατά τη μάχη μεταξύ των Ελληνικών και Βουλγαρικών δυνάμεων.

Κατά την έναρξη της εκδηλώσεως τελέσθηκε υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Ιωάννου, Επιμνημόσυνη Δέηση, υπέρ μακαρίας μνήμης και αιωνίου αναπαύσεως των ψυχών όσων έπεσαν ηρωικός μαχόμενοι στην τριήμερη μάχη Λαχανά – Κιλκίς, ενώ τον Πανηγυρικό της Ημέρας εκφώνησε η κα. Μαρία Τατάγια, Δρ. Νομικής και Γενική Διευθύντρια Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Στους εορτασμούς παρέστησαν οι Βουλευτές της Ν.Δ. κ. Θεόδωρος Καράογλου και Σάββας Αναστασιάδης, εκπρόσωποι της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας με επικεφαλή τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Φάνη Παππά, ο Δήμαρχος Ωραιοκάστρου κ. Αστέριος Γαβότσης, ο Διοικητής της 34ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας Πεζικού, Ταξίαρχος Σωτήριος Κωστάκογλου, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητος Μελισσοχωρίου κ. Αθανάσιος Γκάτσης, εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας, της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαιδεύσεως, καθώς επίσης και οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι της περιοχής.

Εν συνεχεία πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη κατάθεση στεφάνων στηβ προτομή του Ταγματάρχη ΠΖ Αντωνίου Κουταφάρη, ενώ μετά το πέρας της εκδηλώσεως ακολούθησε ξενάγηση στο Λαογραφικό Μουσείο – Μελισσοχωρίου.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ