Αρχική » Εκκλησία στο βυθό; Βγάλτε εισιτήρια για Κριμαία

Εκκλησία στο βυθό; Βγάλτε εισιτήρια για Κριμαία

από kivotos

Εκκλησία στο βυθό, 20 μέτρα κάτω από την επιφάνεια; Ναι απαντά μια ομάδα Ρώσων οι οποίοι έχουν ήδη ξεκινήσει τις εργασίες στα ανοιχτά του ακρωτηρίου Φιολέντ στην Κριμαία, κοντά στη Σεβαστούπολη.

Η υποβρύχια εκκλησία που θα είναι αφιερωμένη στον Άγιο Νικόλαο, προστάτη των ναυτικών, έχει χρηματοδοτηθεί εν μέρη από το ρωσικό σύλλογο μοτοσικλέτας, Night Wolves, οι οποίοι πιστεύεται ότι έχει στενούς δεσμούς με τον Πρόεδρο Πούτιν. Συν-χρηματοδότης του έργου είναι η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία του Πατριαρχείου της Μόσχας.

“Η υποβρύχια εκκλησία θα μοιάζει με μια εκκλησία. Θα υπάρχουν εικόνες στο εσωτερικό – όπως ακριβώς και σε ένα πραγματικό ναό. Πιθανότατα θα είναι ανάγλυφα εικονίδια από ανοξείδωτο χάλυβα ή πέτρα”, δήλωσε στα Μέσα ο Αρχιμανδρίτης Τύχων της τοπικής Εκκλησίας ο οποίος είναι και ερασιτέχνης δύτης.

Ήδη έχει τοποθετηθεί από δύτες ένας σταυρός ύψους 20 μέτρων ο οποίος έχει σχήμα άγκυρας ενώ στις επόμενες εβδομάδες θα τοποθετηθεί μια τράπεζα και μεγάλα τσιμεντένια κηροπήγια, τα οποία θα χρησιμεύουν και ως σημεία αγκύρωσης για τους επισκέπτες δύτες. Ακόμη προβλέπεται ότι θα υπάρχουν στην τοποθεσία και έκθεση αντικειμένων από τις πολιορκίες της Σεβαστούπολης, το 1850 και το 1941.

Στόχος της κατασκευής είναι να προσελκύσει τουρίστες στην τοποθεσία, αλλά και γενικότερα στην Κριμαία, που πλέον έχει αποσχιστεί από την Ουκρανία και ενωθεί με την Ρωσία.

 



Πηγή: www.odditycentral.com

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ