Τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Σινά Φαράν & Ραϊθώ κ. Δαμιανό υποδέχθηκε  η Τοπική Εκκλησία στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Βόλου. Ο κ. Δαμιανός βρίσκεται στην επαρχία από την Παρασκευή, όταν εκόμισε προς προσκύνηση στην ενορία του Τιμίου Προδρόμου Αφετών Πηλίου, τεμάχιο του Ιερού Λειψάνου της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Αικατερίνης, που φυλάσσεται στο Μετόχι της Μονής στην Τραγάνα. Το Ιερό Λείψανο θα παραμείνει στους Αφέτες μέχρι το μεσημέρι της Τρίτης 27/6.

Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος απένειμε στον Ηγούμενο της Ιεράς, και Αυτοκρατορικής Μονής Αγίας Αικατερίνης του Θεοβαδίστου Όρους Σινά, την Ανώτατη Τιμητική Διάκριση της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος, τον Χρυσό Σταυρό μετά Διπλώματος, αναγνωρίζοντας τον τεράστιο πνευματικό και εθνικό έργο που επιτελεί, επί σειρά δεκαετιών, σε ένα τόπο άνυδρο και κεκαυμένο, κυριολεκτικώς και μεταφορικώς.

Προσφωνώντας τον Σιναϊτη Ιεράρχη, ο Σεβ. Ποιμενάρχης κ. Ιγνάτιος εξήρε την έμφυτη πνευματικότητά του, τον ιεραποστολικό του ζήλο, την αγάπη του για την Παράδοση, «γι΄ αυτό στέκεται στύλος Ορθοδοξίας σε μια πολύ κρίσιμη εποχή, όπου οι διεθνείς συγκυρίες ρίχνουν τα βλέμματα όλων στην περιοχή που δεινοπαθεί. Η αδελφότητα, όμως, πορεύεται εν ασφαλεία, κάτω από σκέπη του Θεού…». Ο κ. Ιγνάτιος τόνισε ότι «η τιμή αντανακλά σε εμάς τους ιδίους, καθότι σεις δεν έχετε  ανάγκη τιμών, εμείς έχουμε ανάγκη από τις προσευχές σας στο Θεοβάδιστο Όρος, γι’ αυτό και η παρουσία σας συνιστά μεγάλη ευλογία για όλους μας».

Αντιφωνώντας, ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος κ. Δαμιανός εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για την τιμή, η οποία «αφορά στους Πατέρες της Μονής Σινά, οι οποίοι εργάζονται και προσεύχονται για όλους μας, για την Ελλάδα και τον κόσμο…».