Αρχική » Το νο 3 του Βατικανού κατηγορείται για σεξουαλικά εγκλήματα

Το νο 3 του Βατικανού κατηγορείται για σεξουαλικά εγκλήματα

από kivotos

Ο Καρδινάλιος Τζώρτζ Πελ, υπεύθυνος των οικονομικών της Καθολικής Εκκλησίας και νο 3 στην ιεραρχία του Βατικανού δίωκεται για σεξουαλικά εγκλήματα κατά ανηλίκων!

«Ο καρδινάλιος Πελ αντιμετωπίζει πολλαπλές κατηγορίες σε σχέση με ένα ιστορικό σεξουαλικών αδικημάτων», δήλωσε ο επικεφαλής της αστυνομίας της πολιτείας Βικτόρια της Αυστραλίας, Σέιν Πάτον, σε συνέντευξη τύπου στη Μελβούρνη. «Υπάρχουν πολλοί ενάγοντες σε σχέση με αυτές τις κατηγορίες», πρόσθεσε.

Ο Πελ διατάχθηκε να παρουσιαστεί σε δικαστήριο της Μελβούρνης στις 18 Ιουλίου, είπε ο Πάτον, ενώ δεν ανέφερε λεπτομέρειες του κατηγορητηρίου, ούτε δέχθηκε ερωτήσεις από τα ΜΜΕ.

Ο Πελ, 76 ετών σήμερα, κατάγεται από την Αυστραλία και είχε υπηρετήσει ως ιερέας στην επαρχιακή πόλη Μπαλαράτ της Βικτόρια και αργότερα διορίσθηκε Αρχιεπίσκοπος Μελβούρνης και στη συνέχεια Σύδνευ. Διαμένει στο Βατικανό από το 2014 και είναι ο τρίτος ανώτατος αξιωματούχος του Βατικανού. Τα αδικήματα που φέρεται να έχει διαπράξει αφορούν την θητεία του ως ιερέας στο Μπαλαράτ.

Με την εξέλιξη αυτή, ο Πελ είναι πλέον το ανώτερο στέλεχος του Βατικανού που  έχει ποτέ κατηγορηθεί για σεξουαλικό αδίκημα, στη μακρόχρονη ιστορία σεξουαλικών σκανδάλων της Καθολικής Εκκλησίας.

Ο ίδιος σε ανακοίνωση που εξέδωσε στις 4:30 τα ξημερώματα (τοπική ώρα Ρώμης) δήλωσε ότι ενημερώθηκε για την απόφαση της αστυνομίας της Βικτόρια και ότι αρνείται έντονα όλες τις κατηγορίες. «Ο καρδινάλιος Πελ θα επιστρέψει στην Αυστραλία, όσο το δυνατό συντομότερα, για να καθαρίσει το όνομά του αφού λάβει συμβουλές και έγκριση από τους γιατρούς τους οι οποίοι θα τον συμβουλεύσουν επίσης για την οργάνωση του ταξιδιού του». Παράλληλα, στην ανακοίνωση τονίζεται ότι προσβλέπει στην ημέρα του δικαστηρίου.

Μέχρι στιγμής πάντως, όπως τονίζει ο Guardian δεν είναι σαφές ποιες κατηγορίες έχουν απαγγελθεί συγκεκριμένα στον Πελ.

Σε νεώτερες δηλώσεις του ο Καρδινάλιος διαμαρτυρήθηκε ότι υπέστη ένα ανελέητο κυνήγι κατά τη διετή διερεύνηση των «ψευδών», όπως τους χαρακτήρισε, ισχυρισμών.

«Περιμένω με ανυπομονησία να εμφανιστώ στο δικαστήριο. Είμαι αθώος γι’ αυτές τις κατηγορίες. Είναι ψευδείς. Η όλη ιδέα της σεξουαλικής κακοποίησης μού είναι απεχθής», είπε προσθέτοντας ότι ο Πάπας Φραγκίσκος του έδωσε άδεια απουσίας για να υπερασπιστεί την υπόληψή του.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ