Αρχική » Θεία Λειτουργία στη σπηλιά του Αγίου Τιμόθεου στη Τζιά

Θεία Λειτουργία στη σπηλιά του Αγίου Τιμόθεου στη Τζιά

από kivotos

Στον Ιερό Ναό του Αγίου Τιμοθέου, Επισκόπου Ευρίπου, πλησίον του σπηλαίου, όπου ασκήτευσε και εκοιμήθη οσιακώς το 1590 ο Άγιος Τιμόθεος, στην Κέα, ιερούργησε σήμερα το πρωί, αμέσως μετά την άφιξή του από το λιμάνι του Λαυρίου, ο Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β΄, με τη συμμετοχή των Εφημερίων της νήσου και την παρουσία του Δημάρχου Κέας, Δημοτικών Συμβούλων και πλήθους προσκυνητών, Κείων και παραθεριστών.

Στην ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος , αφού ευχαρίστησε τους προσκυνητές για την παρουσία τους, αναφέρθηκε στη μεγαθυμία και μακροθυμία του τιμωμένου Αγίου Τιμοθέου. Επισκόπου Ευρίπου, προς όλους και ιδιαίτερα προς εκείνους, οι οποίοι τον έβλαψαν και πολλαπλώς εζημίωσαν, αφήνοντας σε όλους μας την πολύτιμη παρακαταθήκη, ότι πρέπει πάντοτε στη ζωή μας να εφαρμόζουμε το του Παύλου “νίκα το κακόν εν τω καλώ!” και ευχήθηκε ο Άγιος να πρεσβεύει για όλους.

 Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, έγινε λιτάνευση της ιεράς Εικόνος και αποτμήματος από τα ιερά λείψανα του Αγίου, το οποίο δώρησε στην Κέα η Ιερά Μονή Πεντέλης. Επίσης έγινε δέηση στο σπήλαιο του Αγίου, στο οποίο, κατά θαυμαστό τρόπο πηγή αναβλύζει αγίασμα μόνο το καλοκαίρι, ενώ το χειμώνα παραμένει αδρανής!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ