Περίπτερο, που κατασκευάσθηκε με δαπάνη της Ιεράς Μητροπόλεως Σύρου, από τις αρχές Ιουλίου είναι εγκαταστημένο σε κεντρική θέση της Πλατείας Μιαούλη, με την άδεια του Τοπικού Συμβουλίου Ερμούπολης και του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης, κατόπιν σχετικού αιτήματος του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου Β’, με σκοπό τη διανομή στους πολυπληθείς επισκέπτες και παραθεριστές της Σύρου, αντιαιρετικών φυλλαδίων και ενημερωτικών εντύπων για τους Ναούς και τις ποιμαντικές και κοινωνικές δράσεις Μητροπόλεως στη Σύρο και την Ερμούπολη. Το έργο της διανομής και ενημέρωσης των επισκεπτών, από νωρίς το απόγευμα ως το βράδυ, έχουν αναλάβει εθελοντές-συνεργάτες της Μητροπόλεως.

Ο κ. Δωροθεος Β’, κατά την τοποθέτηση του Περιπτέρου, ευχαρίστησε τόσο το Δήμαρχο Σύρου-Ερμούπολης κ. Γεώργιο Μαραγκό, όσο και την Πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου Ερμούπολης κα Ανθή Χαλκιά, για τη θετική τους ανταπόκριση στο αίτημά του, εξέφρασε τη χαρά του για την υλοποίηση αυτής της ιδέας, ευχαρίστησε όσους συνήργησαν σ` αυτό και συνεχάρη τους εθελοντές, οι οποίοι επί ώρες παραμένουν στο Περίπτερο, προσφέροντας πολύτιμη συμβολή στην προσπάθεια αυτή της Ιεράς Μητροπόλεως για την ποιμαντική-ιεραποστολική προσέγγιση των επισκεπτών της Σύρου.

Ο Δήμαρχος κ. Γεώργιος Μαραγκός, στο σύντομο χαιρετισμό του τόνισε ότι ο Δήμος βρίσκεται πάντα στο πλευρό της Ιεράς Μητροπόλεως και στο πολυσχιδές ποιμαντικό και κοινωνικό της έργο και συνεχάρη τον Σεβασμιώτατο για την πρωτοβουλία του αυτή, η οποία, εκτός των άλλων προβάλλει την πολιτιστική κληρονομιά του νησιού.

Η Πρόεδρος, τέλος, της Τοπικής Κοινότητας Ερμούπολης κα Ανθή Χαλκιά υπογράμμισε ότι θεωρεί τιμή την παρουσία του Περιπτέρου στην ιστορική πλατεία Μιαούλη και ότι χαίρει κάθε φορά, που της δίδεται η ευκαιρία να στηρίξει το έργο της Εκκλησίας, δίπλα στην Οποία η ίδια ευρίσκεται πάντοτε.