Με κατάνυξη εορτάσθηκε την Παρασκευή 14 Ιουλίου  η μνήμη του διδασκάλου της Εκκλησίας μας,  Αγίου Νικοδήμου του Αγιορείτου, στο ομώνυμο, Ιερό Ησυχαστήριο που βρίσκεται λίγο έξω από το χωριό Δίβρη στη θέση Καράϊνες, στο  οποίο  εγκαταβιεί ο Μοναχός Ισαάκ Πετεινός.

Στην πανηγυρική θεία Λειτουργία χοροστάτησε και μίλησε  ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Νικόλαος, ο οποίος στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στη ζωή του αγίου, τονίζοντας ότι ο Άγιος Νικόδημοςδόξασε τον Θεό και προσέφερε ανεκτίμητες υπηρεσίες στην Εκκλησία. Τέλος προέτρεψε τους πιστούς να διαβάσουν τα συγγράμματά του, τα οποία βοηθούν τον άνθρωπο στην πνευματική ζωή και τους ευχήθηκε να έχουν πλουσία την ευλογία του Αγίου στη ζωή τους.

Προ της απολύσεως ο Σεβασμιώτατος επαίνεσε τον κτίτορα Μοναχό Ισαάκ, ο οποίος με τη συμπαράσταση όλων των Διβριωτών και άλλων δωρητών έχτισε επάνω στην κορυφή του βουνού τον Ναό του Αγίου Νικοδήμου του Αγιορείτου και επιτελεί πνευματικό έργο σε αυτό το άγονο και ερημικό μέρος της Δίβρης.

Επίσης  αναφέρθηκε και  στο λαμπρό και μοναδικό γεγονός των εγκαινίων του Ιερού Ναού του Ησυχαστηρίου, που έγιναν στις 18 Ιουνίου και πλέον ο Ναός είναι πλήρης χάριτος και ευλογίας Θεού.