Αρχική » Η Παναγία η «Γοργοϋπήκοος» στον Άγιο Δημήτριο των Όπλων στα Κ. Πατήσια

Η Παναγία η «Γοργοϋπήκοος» στον Άγιο Δημήτριο των Όπλων στα Κ. Πατήσια

από kivotos

Tην Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου και ώρα 6.00 μ.μ., στον ιερό ναό Αγίου Δημητρίου των Όπλων, στα Κάτω Πατήσια (Στρατηγού Καλλάρη 57), θα πραγματοποιηθεί η επίσημη υποδοχή, από τον Πανάγιο Τάφο και το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, της θαυματουργού Ιεράς Εικόνος της Παναγίας, η οποία ονομάζεται «Γοργοϋπήκοος». Η Ιερά Εικόνα θα παραμείνει στον ναό έως και την Πέμπτη 29 Οκτωβρίου.

Η ιδιαίτερη χάρη της Κυρίας Θεοτόκου, μέσω της εικόνας αυτής, η οποία αποτελεί το κειμήλιο των Αγιοταφιτών και, για τον λόγο αυτό, σπανίως εξέρχεται  από την Ιερά Πόλη των Ιεροσολύμων, μαρτυρείται από όλους τους Αγιοταφίτες Πατέρες, οι οποίοι ομολογούν τις καθημερινές επεμβάσεις, τις θαυματουργές ιάσεις και θεραπείες, καθώς και την ταχύτατη ανταπόκριση της Θεοτόκου στις προσευχές των πιστών ενώπιον της Παναγίας της Γοργοϋπηκόου.

Στα πλαίσια των εορταστικών εκδηλώσεων προς τιμήν του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλύτου, την Πέμπτη 22 Οκτωβρίου καί ώρα 9.00 μ.μ. θα τελεσθεί Ιερά Αγρυπνία με την αρχαιοπρεπή Θεία Λειτουργία του Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου.

Κατά το διάστημα από 22 έως 29 Οκτωβρίου καθημερινώς θα τελείται η Θεία Λειτουργία (7.00 π.μ. – 9.00 π.μ.) και ώρα 11.00 θα ψάλλεται η Ιερά Παράκληση στην Παναγία, ενώ κάθε απόγευμα και ώρα 6.00 ο Όρθρος της Μεγάλης Εβδομάδος του Αγίου Δημητρίου.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ