Αρχική » Πανεπιστήμιο “Νεάπολις” Πάφου: Μεταπτυχιακά στη Θεολογία

Πανεπιστήμιο “Νεάπολις” Πάφου: Μεταπτυχιακά στη Θεολογία

από kivotos

Στο Πανεπιστήμιο «Νεάπολις» στην Πάφο της Κύπρου τελέστηκε πριν από λίγες μέρες Αγιασμός για την έναρξη του νέου ακαδημαϊκού έτους, από τον Πανιερώτατο Μητροπολίτη Πάφου κ. Γεώργιο, παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αρκαλοχωρίου Καστελλίου κ Βιάννου κ. Ανδρέα (καθηγητή της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης) και του Ελλογιμωτάτου Αρχιμανδρίτου π. Νικολάου Ιωαννίδου (καθηγητή της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών), καθώς και του προέδρου του Συμβουλίου του Πανεπιστημίου κ. Μιχαήλ Λεπτού και όλης της πανεπιστημιακής και φοιτητικής κοινότητας.

Επισημαίνεται ότι ειδικά στον τομέα της Θεολογίας, το Πανεπιστήμιο προσφέρει αντίστοιχες σπουδές σε μεταπτυχιακό επίπεδο, δημιουργώντας ένα πρόγραμμα-σταθμό για τις κάλυψη των αναγκών της Εκκλησίας και της Εκπαίδευσης. Πλέον το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Θεολογικών Σπουδών βρίσκεται στην πέμπτη χρονιά λειτουργίας του και προσφέρεται με ανανεωμένο πρόγραμμα τεσσάρων επιστημονικών κατευθύνσεων, με αξιοσημείωτη πολυπληθή προσέλευση φοιτητών και συμμετοχή διακεκριμένων και έμπειρων καθηγητών, σε συνθήκες που εγγυώνται την ευοίωνη συνέχεια του προγράμματος και την συστηματική επιστημονική κατάρτιση των φοιτητών με προσιτή αριστεία.

Πρόσφατα μάλιστα, ολοκληρώθηκαν τα μαθήματα του α΄ κύκλου του Μεταπτυχιακού Θεολογίας α΄ και γ΄ εξαμήνου των Τμημάτων Ελλάδος και Κύπρου για το ακαδημαϊκό έτος 2015-2016.

Ακόμη, το Πανεπιστήμιο προσέφερε στους φοιτητές του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Θεολογίας εκπαιδευτική εκδρομή με τη συνοδεία καθηγητών και του προσωπικού του. Οι φοιτητές είχαν αρχικά την ευκαιρία να εκκλησιαστούν και να ξεναγηθούν στην Ι. Μ. Αγίου Νεοφύτου και με την ευλογία του Ηγουμένου, Επισκόπου Χύτρων κ. Λεοντίου. Στη συνέχεια αναχώρησαν για το χωρίο Όμοδος, όπου τελέστηκε δέηση στον Ι. Ναό του Τιμίου Σταυρού, όπου φυλάσσονται Ιερά κειμήλια της πάλαι ποτέ διαλαμψάσης Ιεράς ομώνυμης Μονής. Οι φοιτητές αξιώθηκαν να προσκυνήσουν τα σύμβολα του Πάθους του Κυρίου, την τίμια κάρα του Αποστόλου Φιλίππου και άλλα λείψανα εικοσιεπτά Αγίων. Ακολούθησε επίσκεψη στην Ι. Μητρόπολη Λεμεσού, όπου τους υποδέχθηκε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αμαθούντος κ. Νικόλαος.

Συνολικά, η εμπειρία της εκδρομής ήταν αξέχαστη για όλους και ειδικά για τους φοιτητές από την Ελλάδα, που αποκόμισαν μια εντυπωσιακή εμπειρία.

 


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ