Αρχική » Μνημόσυνο στην Τεγέα για τους άριστους του τόπου

Μνημόσυνο στην Τεγέα για τους άριστους του τόπου

από kivotos

Το πρωϊ της Πέμπτης 17 Αυγούστου, μετά την τέλεση της Θείας Λειτουργίας, ο Τεγεατικός Σύνδεσμος θέλοντας να τιμήσει τους ανθρώπους που έχουν προσφέρει τα μέγιστα στην Τεγέα και τον Σύνδεσμο πραγματοποίησε το καθιερωμένο Αρχιερατικό Μνημόσυνο στη μνήμη των ιδρυτών, ευεργετών και των υπέρ της Πατρίδος πεσόντων Τεγεατών, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μαντινείας κ. Αλεξάνδρου και του Ιερού κλήρου.

Στη συνέχεια έγινε κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη από τον πρόεδρο του Τ.Σ. κ. Κωνσταντίνο Αθανασόπουλο και άλλους επισήμους. Παρών ήταν ο βουλευτής Αρκαδίας της ΝΔ, Κώστας Βλάσης.

Στην εκδήλωση, ο Τεγεατικός τίμησε τους ανθρώπους του μόχθου, αυτοδημιούργητους, που κατάφεραν να πετύχουν οικονομικά και επαγγελματικά, συχνά βιώνοντας την σκληρότητα της ξενιτιάς. Οι μνήμες του τόπου που τους γέννησε, οι παραδόσεις και οι ρίζες ήταν πολύ ισχυρές μέσα τους, τους έδωσαν την ώθηση να πετύχουν και σαν να θέλησαν με τη σειρά τους να επιστρέψουν κάτι πίσω στον τόπο και στους ανθρώπους του. Τίμησε τους ανθρώπους, που οραματίστηκαν την συνδεσμική ιδέα με κεντρικό άξονα την προσφορά στον άνθρωπο, την αλληλοβοήθεια των μελών του και τον προβιβασμό, αλλά και την προστασία των Τεγεατικών Κοινοτήτων.

 

– Πηγή: https://www.kalimera-arkadia.gr/blog/item/72700-timithike-i-mnimi-ton-idryton-evergeton-kai-ton-yper-tis-patridos-pesonton-tegeaton-eikones.html


Πηγή: www.kalimera-arkadia.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ