Αρχική » Ο Προύσης Ελπιδοφόρος πιθανότερος αντικαταστάτης του Αµερικής

Ο Προύσης Ελπιδοφόρος πιθανότερος αντικαταστάτης του Αµερικής

από kivotos

Σε νέα εποχή φαίνεται να περνάει η ισχυρότερη και σηµαντικότερη εκκλησιαστική «επαρχία» του Οικουµενικού Πατριαρχείου, καθώς πληροφορίες εµφανίζουν την Αρχιεπισκοπή Αµερικής να βρίσκεται εν µέσω ζυµώσεων για τη διαδοχή του προκαθήµενου της Ελληνορθόδοξης Εκκλησίας των ΗΠΑ.

Ο Γέρων Αµερικής κ. ∆ηµήτριος συµπληρώνει το 2018 τα 90 χρόνια του και δεκαεννέα έτη στη θέση του Αρχιεπισκόπου Αµερικής και ήδη ατύπως τόσο εντός του Φαναρίου όσο και εκτός έχει ξεκινήσει µία συζήτηση για τις διαδικασίες που θα οδηγήσουν σε µία ενδεχόµενη αντικατάστασή του. Εξάλλου, είναι ο µεγαλύτερος σε ηλικία από όλους τους ιεράρχες του Οικουµενικού Θρόνου µαζί µε τον επίσης 89χρονο Αρχιεπίσκοπο Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας κ. Γρηγόριο, ενώ θεωρείται ιδιαίτερα επιτυχηµένος στο έργο του αφού κατόρθωσε να οδηγήσει σε «ήρεµα νερά» την Αρχιεπισκοπή, έπειτα από µία µεγάλη περίοδο αναταραχών και εντάσεων που κατέληξε το 1999 στην αποµάκρυνση του πρώην Αµερικής Σπυρίδωνα.

Ο ίδιος ισχυροποίησε τη θέση και τον ρόλο της Ελληνορθόδοξης Εκκλησίας στο αµερικανικό πολιτικό κατε στηµένο, καλλιεργώντας άριστη σχέση µε όλους τους προέδρους των ΗΠΑ που πέρασαν κατά τη διάρκεια της θη τείας του, όπως έχει διαµορφώσει και σήµερα µε τον Ντόναλντ Τραµπ.

Διαβάστε το αναλυτικό ρεπορτάζ στα Παραπολιτικά που κυκλοφορούν στα περίπτερα όλης της χώρας!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ