Αρχική » Μνημόσυνο για το Ολοκαύτωμα του Χορτιάτη

Μνημόσυνο για το Ολοκαύτωμα του Χορτιάτη

από kivotos

Το Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου 2017, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας τέλεσε στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Χορτιάτη το μνημόσυνο του ιερέως Δημητρίου και όλων όσων μαρτύρησαν μαζί του και κάηκαν ζωντανοί από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής στις 2 Σεπτεμβρίου 1944, ημέρα μνήμης του Ολοκαυτώματος του μαρτυρικού Χορτιάτη.

Ο Σεβασμιώτατος απευθυνόμενος στο εκκλησίασμα, αναφέρθηκε στη θυσία των ανθρώπων αυτών για την ελευθερία και την ειρήνη του τόπου.

Παρόντες στο μνημόσυνο ήταν ο Υπουργός κ. Σωκράτης Φάμελλος, ως εκπρόσωπος της Κυβέρνησης, εκπρόσωπος του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, ο Δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη κ. Ιγνάτιος Καϊτετζίδης, βουλευτές και δήμαρχοι του Νομού Θεσσαλονίκης, ο Διοικητής του Γ’ Σώματος Στρατού Αντιστράτηγος Δημήτριος Μπίκος, πολιτικοί και στρατιωτικοί άρχοντες, σύλλογοι και φορείς του Χορτιάτη και πλήθος κόσμου.

Στη συνέχεια όλοι κατευθύνθηκαν πεζοί στο μνημείο του Ολοκαυτώματος όπου ο Σεβασμιώτατος τέλεσε το καθιερωμένο τρισάγιο στη μνήμη των τελειωθέντων, εκφωνήθηκαν τα ονόματα των θυμάτων και έγινε η κατάθεση στεφάνων.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ