Ρεπορτάζ: Μάκης Αδαμόπουλος Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης

 

Τα στελέχη όλων των κατασκηνωτικών περιόδων της Αρχιεπισκοπής επισκέφθηκαν το απόγευμα της Δευτέρας 4 Σεπτεμβρίου τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο, για να τον ευχαριστήσουν για τη στήριξη και τη συμβολή του. Τα στελέχη συνόδευαν ο Γενικός Διευθυντής του Κέντρου Πολιτισμού, Παιδείας και Εθελοντισμού της Αρχιεπισκοπής κ. Σεβαστιανός Ανδρεάδης και ο Πνευματικός Υπεύθυνος π. Ματθαίος Χάλαρης. Τους υποδέχθηκε στην είσοδο της Αρχιεπισκοπής ο Πρωτοσύγκελλος της Αρχιεπισκοπής Αρχιμανδρίτης Συμεών Βολιώτης, ενώ παρών ήταν και ο Διευθυντής του ιδιαιτέρου γραφείου του Αρχιεπισκόπου Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Παπαθανασίου.

Ο Αρχιεπίσκοπος καλωσόρισε τα παιδιά και τα ευχαρίστησε για την προσφορά τους. Μίλησε για την διαχρονική αξία και ουσιαστική σημασία των κατασκηνώσεων, κάνοντας μία αναφορά στην εποχή που ήταν ο ίδιος νέος και συμμετείχε σε κατασκηνωτικά προγράμματα, ως παιδί, αλλά και ως στέλεχος. «Γνωρίζω τον κόπο, την ευθύνη και την κούραση σας» τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος και σημείωσε πως «δεν αρκεί μόνο η καλή υποδομή στις κατασκηνώσεις, χρειάζεται δόσιμο ψυχής και καρδιάς, για να φέρει καρπούς».

Μίλησε, επίσης, για την διαφορά και την ουσιαστική σημασία των εκκλησιαστικών κατασκηνώσεων, τονίζοντας πως η κατασκήνωση πρέπει να έχει έναν στόχο και μίλησε για την σχέση που αναπτύσσουν τα παιδιά ή τα στελέχη μεταξύ τους. «Θα διαπιστώσατε ότι μεταξύ σας αισθανόσασταν σαν συγγενείς» σημείωσε ο Αρχιεπίσκοπος και συμπλήρωσε πως «το πνεύμα του Χριστού καλλιεργεί αυτόν τον δεσμό. Αυτό λέγεται Εκκλησία. Τα στελέχη έχουν αυτήν την σφραγίδα εσωτερικά. Είναι περίεργο. Δεν ξέρω αν γίνεται σε όλες τις κατασκηνώσεις αυτό, αλλά σίγουρα συμβαίνει στην κατασκήνωση που φέρνει το μήνυμα του Χριστού».

Μίλησε για την υποχρέωση και την ευθύνη των στελεχών να αγαπούν τα παιδιά και τους ευχήθηκε να συνεχίσουν να αξιοποιούν τα τάλαντά τους για το κοινό καλό.

Ο κ. Ανδρεάδης ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο για την συμβολή και την στήριξή του και παρουσίασε τα νέα προγράμματα δραστηριοτήτων για την επόμενη χρονιά. «Περισσότερα από 800 παιδιά συμμετείχαν στα κατασκηνωτικά προγράμματα, ενώ έλαβαν μέρος στις δραστηριότητες του Κέντρου Πολιτισμού, Παιδείας και Εθελοντισμού περισσότερα από 1000» τόνισε μιλώντας στον 89,5 ο κ. Ανδρεάδης και συμπλήρωσε πως «οι συναντήσεις με τα στελέχη θα συνεχιστούν, για να διοργανωθεί και να συντονιστεί η νέα κατασκηνωτική περίοδος για το καλοκαίρι του 2018».

Ο π. Ματθαίος ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο και αναφέρθηκε στο έργο των στελεχών που τώρα πια έχουν γίνει μία οικογένεια. Μίλησε, επίσης, για την πολύτιμη συμβολή των ιερέων της Αρχιεπισκοπής για την επίτευξη του έργου, ενώ ευχαρίστησε και τον Πρωτοσύγκελλο της Αρχιεπισκοπής που στάθηκε δίπλα τους σε όλες τις κατασκηνωτικές περιόδους και τους στήριζε με ενδιαφέρον και αγάπη.