Με λαμπρότητα γιορτάσθηκε το Γενέσιο  Παναγίας στον  ιστορικό Ιερό Ναό τής Παναγίας τής Παντανάσσης τών Πατρών.

●Την παραμονή το βράδυ, 7.9.2017, έγινε Ιερά Αγρυπνία, υπό τού πανοσιολογιωτάτου Αρχιμ. π. Αρτεμίου Αργυροπούλου, Πρωτοσυγκέλλου τής Ιεράς Μητροπόλεως.

● Ανήμερα, το πρωί, 8.9.2017, ετελέσθη η Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος τού Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ. Χρυσοστόμου, τη συμμετοχή πολλών Ιερέων και πλήθους Λαού, που κατ’αυτάς τας ημέρας προσέτρεξε στον ναό.

Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του ανεφέρθη στην προετοιμασία τού Ιωακείμ και τής Άννας, για την απόκτηση τής Θεόπαιδος Μαριάμ και εστίασε στην προετοιμασία πού πρέπει να κάνουν οι άνθρωποι σήμερα  όταν πρόκειται να έλθουν εις Γάμου κοινωνία και να αποκτήσουν παιδιά και η οποία δεν πρέπει να εξαντλείται στα κοσμικά πράγματα και στις εργασίες τις πολυέξοδες που δεν οφελούν, αλλά να γίνεται προετοιμασία με προσευχή, με πίστη στο Θεό και με την συναίσθηση ότι ο άνθρωπος γίνεται συνδημιουργός τού Θεού.

 Επίσης, ανεφέρθη στο ότι ο άνθρωπος  από την ώρα τής συλλήψεώς τους έχει ψυχή, όπως και σώμα και γι’αυτό τον λόγο, οποιαδήποτε προσπάθεια καταστροφής τού εμβρύου συνιστά φόνο. Τέλος στο τρίτο σημείο τού κηρύγματός του, ανεφέρθη στην παγκόσμιο χαρά και στην παγκόσμια γιορτή τής Παναγίας μας και επεσήμανε ότι αυτές είναι οι παγκόσμιες εορτές που πρέπει οι Χριστιανοί να εορτάζουν και όχι οι παγκόσμιες ημέρες που σήμερα μάς επιβάλλουν και οι οποίες είναι ξένες με την πνευματικότητα και την Ορθόδοξη παράδοσή μας και ουδεμίαν σχέσιν έχουν με τα ήθη και έθιμα τής Πατρίδος μας.

Προ τής απολύσεως τής Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος προεχείρισε Αναγνώστες, τους ευλαβεστάτους νέους, Γεώργιο Σπυρόπουλο, Ανδρέα Καχριμάνη και Παναγιώτη Μηνιάτη και τους επήνεσε για το ήθος τους και την αφοσίωσή τους στην αγία μας Εκκλησία.