Την Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου το απόγευμα η πόλη της Αγίας Αικατερίνης στη Ρωσία (Αικατερίνμπουργκ)υποδέχθηκε τα χαρυτόβρυτα λείψανα του Αγίου Δημητρίου απο την Ιερά Μητρόπολη Βεροίας, τα οποία μετέφερε μετά από πρόσκληση του οικείου Ιεράρχη ο Σεβ. Μητροπολίτης Βεροίας,Ναούσης και Καμπανίας κ.Παντελεήμων.

 Τα Άγια Λείψανα υποδέχθηκαν στο αεροδρόμιο ο Μητροπολίτης Αικατερίνμπουργκ κ. Κύριλλος με πλειάδα κληρικών και πιστών. Παράλληλα έγινε η υποδοχή της ιεράς εικόνος του Αγίου Δημητρίου απο την Ιερά Μονή Ξενοφώντος Αγίου Όρους.

Στη συνέχεια σε ειδική αίθουσα του αεροδρομίου τελέστηκε σύντομη δέηση από τον Μητροπολίτη κ. Κύριλλο, ο οποίος, καλωσόρισε τον Μητροπολίτη Βεροίας και τόνισε ότι είναι συγκινημένος από την έλευση του πολύτιμου αυτού λειψάνου στην Επαρχία του.

Αμέσως μετά ακολούθησε ειδική πομπή με αυτοκίνητα για τον Καθεδρικό Ναό, όπου εκεί ο Μητροπολίτης Κύριλλος τοποθέτησε το Ιερό Λείψανο στο μέσω του ναού προς προσκύνηση και ευλογία των πιστών.

Τον Σεβασμιώτατο συνοδεύουν ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμανδρίτης Αθηναγόρας Μπίρδας, ο Αρχιμανδρίτης Αρσένιος Χαλδαιόπουλος, ο Αρχιδιάκονος της Ιεράς Μητροπόλεως Παντελεήμων Παπαεμμανουήλ , ο Ιεροδιάκονος Θεόδωρος Αναγνώστου, η Καθηγουμένη της Ιεράς Μονής Αγίων Πάντων Βεργίνης μοναχή Χριστοδούλη με την αδελφή της Μονής Μοναχή Νεκταρία και συνεργάτης του Γραφείου Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως.