Αρχική » Λιτανεία για την Παναγία τη Μυρτιδιώτισσα στο Ν. Φάληρο

Λιτανεία για την Παναγία τη Μυρτιδιώτισσα στο Ν. Φάληρο

από kivotos

Το απόγευμα της 23ης Σεπτεμβρίου 2017 στον Ιερό Ναό της Παναγίας της Μυρτιδιωτίσσης Ν.Φαλήρου Πειραιά χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιά κ.κ. Σεραφείμ τελέσθηκε με την πρέπουσα εκκλησιαστική τάξη ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός επί τη Σύναξη της Παναγίας της Μυρτιδιωτίσσης στα Κύθηρα και ανάμνηση της ιάσεως του παραλύτου.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιά κ.κ. Σεραφείμ αναφέρθηκε στο πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου, στο θαύμα της ευρέσεως της Ιεράς και Θαυματουργού Εικόνας .

Μετά το πέρας του Εσπερινού πραγματοποιήθηκε η Λιτανεία της Ιεράς και Θαυματουργού Εικόνας της Παναγίας Μυρτιδιωτίσσης διά των οδών Ματρώζου, Ομ. Σκυλίτση, Μ. Αλεξάνδρου, Τζαβέλα, Φιλίππου και από εκεί διαμέσου της Ακτής Πρωτοψάλτη κατέληξε και πάλι στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό.

Της Ιεράς πομπής προπορευόταν η Φιλαρμονική του Δήμου Πειραιά η οποία καθ’ όλη τη διάρκεια της λιτανείας παιάνιζε πανηγυρικά και ακολουθούσαν τα Ιερά εξαπτέρυγα, η Θαυματουργή Ιερά Εικόνα της Παναγίας Μυρτιδιωτίσσης, το Ιερό Ευαγγέλιο, ο Ιερός κλήρος, οι τοπικές Αρχές (Αστυνομία, Λιμενικό Σώμα), η Δημοτική Αρχή με σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο, βουλευτές Πειραιά, πολιτευτές, τοπικά σωματεία, σύλλογοι και πλήθος κόσμου.

 

Φωτο: Αργύρης Γαβριελάτος

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ