Με τελευταίο σταθμό τη Σπάρτη ολοκληρώθηκαν  το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου οι δράσεις του “Καρελλείου - Πρότυπη Μονάδα Alzheimer” του Φιλανθρωπικού Οργανισμού «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Alzheimer (21 Σεπτεμβρίου). 

Με την προτροπή και την ευλογία του Μακαριώτατου Αρχιεπισκόπου κ. κ Ιερωνύμου και τη συμβολή της ελληνικής εταιρείας ΜΕΓΑ, το εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό του Καρελλείου παρέθεσε ενημερωτικές ομιλίες για την άνοια και χορήγησε δωρεάν τεστ μνήμης σε 700 άτομα άνω των 60 ετών, στον Ιερό Ναό Άγιου Παύλου Περιστερίου, στον Ιερό Ναό Άγιου Θωμά Γουδί, στον Ιερό Ναό Άγιου Γεώργιου Χαλανδρίου, στα  Α΄ και Β΄ ΚΑΠΗ Αγίας Παρασκευής καθώς και στο Κέντρο Ψυχικής υγείας που διατηρεί η ΑΠΟΣΤΟΛΗ στην Κεφαλλονιά και στην Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας που επίσης διατηρεί στην Σπάρτη.

Εκατοντάδες ήταν τα άτομα που παρακολούθησαν και τις ομιλίες ευαισθητοποίησης για την άνοια και εξίσου μεγάλος ήταν ο αριθμός όσων είχαν την ευκαιρία να εξεταστούν δωρεάν.

Ο διευθυντής της  «ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ» κ. Κωνσταντίνος Δήμτσας τόνισε:  «Οι δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την άνοια από το «Καρέλλειο» καλύπτουν τα κενά των κρατικών φορέων. Η ανταπόκριση του κόσμου είναι τεράστια, καθώς ειδικά στην επαρχία υπάρχει ελλιπής πρόσβαση σε υπηρεσίες ψυχικής υγείας και εξετάσεις.

Η διευθύντρια της Μονάδας κ.Ευθυμιοπούλου Αικατερίνη ανέφερε ότι: «Λόγω της αύξησης του προσδόκιμου ζωής στη σύγχρονη εποχή, ολοένα και αυξάνονται τα περιστατικά άνοιας και Alzheimer στην Τρίτη Ηλικία, με αποτέλεσμα να καθίσταται αναγκαία η ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης και η εξέταση των ηλικιωμένων για τις διαταραχές μνήμης.»

Οι δράσεις θα συνεχιστούν σε άλλες πόλεις και νησιά της Ελλάδος.