Συνάντηση είχε σήμερα  Δευτέρα 23 Οκτωβρίου ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλος με τον Πάπα Φραγκίσκο στην Ρώμη. Κατά τη διάρκεια της, ο Πάπας μίλησε για την δική του επίσκεψη στα Ιεροσόλυμα το 2014 και εξέφρασε την ευχαρίστηση του για την αναστήλωση του Πανάγιου Τάφου που ολοκληρώθηκε πρόσφατα.

Ο Πάπας εστίασε στα όσα υποφέρουν σήμερα οι κάτοικοι των Αγίων Τόπων από την συνεχιζόμενη αντιπαράθεση μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστινίων τονίζοντας πως η έλλειψη αμοιβαίας κατανόησης παράγει ανασφάλεια, την καταπάτηση θεμελιωδών δικαιωμάτων και την καταφυγή στη προσφυγιά.

Ο ίδιος επέμενε πως το stautus quο της Ιερουσαλήμ πρέπει να διατηρηθεί ενώ όλοι οφείλουν να καταδικάσουν τα φαινόμενα βίας, διακρίσεων και έλλειψης ανεκτικότητας κατά των τόπων λατρείας όλων των θρησκειών. Επίσης, ο Πάπας έκανε έκκληση για μεγαλύτερη συνεργασία ώστε να υποστηριχθούν οι χριστιανοί των Αγίων Τόπων, και ειδικά οι νέοι ώστε να παραμείνουν στον τόπο τους, μιλώντας για την ανάγκη αρμονικής συνεργασίας μεταξύ όλων των χριστιανικών ομολογιών που συνυπάρχουν εκεί.